Режисерка з Кілії зняла фільм, присвячений українським військовим, які досі у полоні росіян

0 коментарів 39987 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Молода режисер Каміла Бойченко з Кілії зняла короткометражний фільм «Світло», який присвятила військовим, що досі знаходяться у полоні росіян. Серед них зараз і рідний брат дівчини. Фільм розповідає про українця, який у полоні ворога думає про рідних та малює портрет своєї коханої. Так він намагається не втратити свідомість та пам’ять. Про це йдеться на сторінці режисерки у соцсережі Facebook. Подробиці та коментарі автора надали журналісти інформагенції Юг.today.


Режисерка та авторка сценарію фільму «Світла» розповідає, що художній короткометражовий фільм присвячений нашим кілійським хлопцям, які досі знаходяться у полоні.

“Цей фільм розповідає про українського військовополоненого. У російському полоні він піддається тортурам, але, незважаючи на це, малює портрет своєї коханої, як талісман надії на визволення. Це – фільм-нагадування, аби кожен, хто шукає наших воїнів, ніколи не здавався: «Ми повинні якнайшвидше звільнити їх із полону та допомогти впоратися з його наслідками»”, — поділилась Каміла.

Каміла Бойченко – мешканка міста Кілія. Брат Каміли – військовослужбовець, морський піхотинець. Ще у квітні, під час захисту Маріуполя, він потрапив у полон.

«З квітня ми нічого не знаємо про нього, немає ні підтвердженого статусу військовополоненого, ні листів, ні дзвінків за цей час. Залишилася лише надія. Протягом усього цього часу я боролася як могла, щоб якнайшвидше повернути брата додому. Я організовувала мітинги за кордоном на підтримку військовополонених, давала численні інтерв’ю, була речником на конференції ОБСЄ у Варшаві», – розповідає дівчина.

Але, на жаль, майже ніякого результату усі звернення Каміли не дали. Тому вона вирішила скористатися іншою зброєю в цій боротьбі – творчістю.

Каміла зняла короткометражний фільм під назвою “Світло”, який присвятила своєму братові та іншим військовополоненим, що переживають все це пекло російського полону. Фільм – про українського військовополоненого, який, незважаючи на знущання ворога в полоні, малює портрет своєї коханої, як символ пам’яті про хороше та талісман на якнайшвидше визволення.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x