На Одещині за допомогою Польщі планують запустити пелетний завод

0 коментарів 19656 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В рамках XV Європейського економічного Форуму “Łódź–2022” представники Агенції регіонального розвитку Одеської області провели зустріч з віце-маршалком Лодзинського воеводства Пьотерем Адамчіком, під час якої обговорили плани щодо отримання обладнання з Польщі для запуску пелетного заводу на території однієї з громад в Одеській області.


Про це повідомили на офіційній сторінці Агенції у Фейсбуці.

Заступник директора Агенції регіонального розвитку Одеської області Тетяна Берлим та керівник відділу роботи з громадами Олена Іванова обговорили разом з паном Адамчіком перспективи відновлення та розвитку Одеського регіону, взаємодію підприємств наших регіонів, можливості релокації бізнесу та підтримки нових проєктів.

Так, були обговорені питання реалізації проєктів альтернативної енергетики та переробки, а саме отримання обладнання для запуску пелетного заводу однієї територіальної громади в Одеській області.

“В Лодзі досягли домовленості про постійні фахові консультації з питань децентралізації, а також налагодили взаємодію з керівниками місцевого самоврядування Лодзинського воєводства, та заручились підтримкою в стратегічному плануванні. Для нас важливо розвивати відносини з міжнародною спільнотою у всіх сферах, створювати умови для ведення та розвитку бізнесу і іновацій згідно вимог європейських стандартів”, – наголосила Тетяна Берлим.

Наступне завдання АРР Одеської області – проаналізувати, які з громад Одеського регіону подібні до громад Лодзинського воеводства, щоб запустити процес підписання угод про побратимство та реалізацію спільних програм.

Також були обговорені практичні напрямки допомоги, яку може надати Лодзинське воєводство Одеському регіону та місцевому самоврядування, а саме: підтримка дітей та освітнього процесу, надання мобільних пекарен та генераторів, надання іншого обладнання, яке допоможе українцям пережити тривалі відключення світла.

“В Лодзі ми зустріли розуміння та бажання співпрацювати з Одеською областю. Наразі готуємо офіційний лист з потребами громад на цей час. Дякуємо за щирий інтерес до проблем українського суспільства”, – відмітила Олена Іванова.

На Одещині за допомогою Польщі планують запустити пелетний завод

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x