Зігрітися та зарядити пристрої: адреси Пунктів Незламності у населених пунктах Бессарабії

0 коментарів 36747 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Через ворожі обстріли мешканці Одеської області вже третю добу страждають від перебоїв з електропостачанням. У деяких частинах регіону люди залишаються без світла протягом десятків годин. Бессарабія INFORM зібрала адреси розташованих у Бессарабії Пунктів Незламності – місць, куди кожен зможе прийти в випадку тривалого відключення електроенергії, щоб зігрітися та підзарядити гаджети. 

Пункти незламності передбачають можливість для кожного українця цілодобово та безплатно зігрітись чи підзарядити гаджет навіть в умовах тривалого знеструмлення населеного пункту. Планується, що кожен ПН матиме у наявності: опалення; воду; освітлення; гарячі напої та їжу; мобільний зв’язок; інтернет (у більшості пунктів); живлення для мобільних пристроїв; місце для відпочинку; кімнати “матері та дитини”; аптечки.


Нетривалий час у пунктах одночасно можуть перебувати від 40 до 500 осіб. Часових лімітів на перебування там немає, проте треба давати можливість іншим отримати необхідні послуги. Такі місця будуть розташовуватися у закладах освіти, будівлях обласних та районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування тощо.

Детальнішу інформацію про їхнє розташування можна дізнатися у районних військових адміністраціях, органах місцевого самоврядування.

На території Білгорода-Дністровського розгорнуті «Пункти незламності»: по вулиці Незалежності (біля пожежної частини) та по вулиці Михайлівській (біля міської ради).
Зазначимо, люди активно користуються такими пунктами, де завдяки підключенню до генераторів автономного електроживлення, є світло.
Зігрітися та зарядити пристрої: адреси Пунктів Незламності у населених пунктах Бессарабії
Зігрітися та зарядити пристрої: адреси Пунктів Незламності у населених пунктах Бессарабії
В селі Старокозаче Білгород-Дністровського району Пункт незламності розташований в їдальні Старокозацької школи. В пункті працює генератор.  Також функціонують пункти підзарядки телефонів : приміщення шкіл по селах громади, а в селі Старокозаче магазини: «Майстер» , «Техносвіт» , «Агротех» та приміщення сільської ради і ЦНАП. За додатково інформацією можна звертатися на гарячу лінії Старокозацької сільської ради: 0 (68) 014 10 03
У Шабіській та Сергіївській громадах Пункти Незламності відкрились на базі деяких навчальних та дошкільних закладів.
На території Саратської селищної територіальної громади розгорнута робота Пунктів Незламності за наступними адресами:
–  Сарата- вул. Крістіана Вернера, 85 (школа), вул.Лесі Українки, 2А (пожежна частина);
– с. Введенка- вул. Центральна, 7 (школа);
-с. Зоря – вул.Троїцька, 154 (школа);
– с.Новоселівка- вул.Шкільна, 65 (школа);
– с. Світлодолинське – вул.Центральна, 49 (школа).
Окрім цього, підзарядити телефон та зігрітися можна за адресами:
– Сарата – вул.Крістіана Вернера, 84 ( адмінбудівля селищної ради);
– с. Зоря – вул.Троїцька, 159 (старостат);
– с. Михайлівка – вул.Миру, 92 (старостат);
– с. Долинка – вул.Виноградна, 9 (школа);
– с. Мирнопілля- вул.Центральна, 36 (школа).
В усіх школах Татарбунарської громади відкрились та діють Пункти Незламності. Також Пункт Незламності діє в пожежній частині міста Татарбунари.
В Ізмаїлі відкриті Пункти Незламності, розташовані в пожежних частинах Державної служби з надзвичайних ситуацій (вул.Толбухіна, 19, та вул.Придунайська, 445), а також за адресою вул. Адмірала Холостякова, 79 (художня школа).
В населених пунктах Ізмаїльського району функціонують 10 Пунктів Незламності – 4 в пожежних частинах Державної служби з надзвичайних ситуацій та ще 6 в адміністративних будівлях громад. В цих пунктах можна обігрітися, підзарядити мобільні телефони та портативні зарядні пристрої. Необхідні тепло та можливість бути на звʼязку можна отримати і в мобільних та стаціонарних пунктах обігріву.
Пункти Незламності розташовані за адресами: м.Ізмаїл, вул Адмірала Холостякова 79, м.Вилкове, вул.Моряків – Десантників, 18, м.Рені, вул.Соборна, 32, м.Кілія, вул.Міру, 44, с.Саф’яни, вул.Грушевського, 85, смт.Суворовe, вул.Пушкіна, 47.
В Ізмаїльському районі за необхідності будуть відкриті 61 стаціонарний пунктів обігріву та в місті Ізмаїл вже розгорнуті 8 мобільних пунктів обігріву.
У Суворовській громаді розпочали роботу Пункти Незаламності, які розташовані:
– в адмінбудівлі Суворовської селищної ради (смт Суворове, вул. Пушкіна, буд.47) ;
– в спортивній залі Кирничанського ліцею (с. Кирнички, вул. Шкільна, 1).
Зігрітися та зарядити пристрої: адреси Пунктів Незламності у населених пунктах Бессарабії

У Кілійській громаді працюють два Пункти Незламності:

– м. Кілія, вул. Миру 44 (міська рада)
– м. Кілія, вул. Гагаріна 100 (пожежна частина)
 Крім того, у багатопрофільній лікарні та кожному селі громади в приміщені старостату працюють Пункти обігріву.
Підзарядити свої телефони можна за адресами:
– м. Кілія, вул. Торгова ЗОШ 3.
– м. Кілія, вул. Миру, комунальне підприємство Добробут.
– м. Кілія – багатопрофільна лікарня
– в селах громади – приміщення старостату!

За словами голови громади Вячеслава Чернявського, у найближчі дні до пунктів обігріву додадуться два облаштованих дитячих садочка Ромашка та Дельфін, де можна буде зігрітися, підзарядити свої пристрої, випити гарячого чаю.

Зігрітися та зарядити пристрої: адреси Пунктів Незламності у населених пунктах Бессарабії

У Ренійській громаді розпочав роботу Пункт Незламності, який розташований в адмінбудівлі Ренійської міської ради за адресою: Рені, вул. Дунайська, буд.15, вхід зі сторони вул. СОБОРНА м-н Вертута) ;

Зігрітися та зарядити пристрої: адреси Пунктів Незламності у населених пунктах Бессарабії

 У Болградській громаді розпочали свою цілодобову роботу Пункти Незламності, де можна підзарядити гаджети. У Болграді їх два – у пожежній частині ДСНС (вул. 25 серпня, 161) та в будівлі апарату Болградської міської ради (вул. Шпитальна, 45).

В селищі Тарутине працюють Пункти Незламності та місця підзарядки мобільних телефонів на базі Тарутинського ліцею  (підвальне приміщення у школі вул. Спортивна, 1), а також на базі 35 ДПРЧ – (Пожежна частина) за адресою: Опанаса Халікова узвіз , 7:

Пункти підзарядки мобільних телефонів:

1. Магазин «ДОМОТЕХНИКИ» (вул. Красна, 105а)

2. Магазин «ТЕХНОМИР» (вул. Центральна, 59а)

3. НОВА ПОШТА(вул. Красна,188/2)

4. Адмінбудівля №1 Тарутинської селищної ради (вул. Широка, 1)

У  Арцизі розпочав роботу Пункт Незламності у адмінбудівлі КП «Житловик». Там можна погрітися, зарядити мобільні телефони, випити гарячого чаю з печивом. У разі потреби всі охочі можуть скористатися у Пункті всім необхідним. В місті та селах громади розгорнуті пункти підзарядки гаджетів. Пункти підзарядки вже діють у м-ні «Яна», Арцизькій лікарні, КП “Житловик”, у ЦНАПі, відділі освіти, молоді та спорту, у Арцизькому ліцею №4, у ліцею №5, у Опорному закладі №1 та у Арцизькій міській раді.

У селах громади пункти підзарядки гаджетів працюють в закладах освіти або в старостатах.

У Вилківській громаді Пункти Незламності розташовані за адресами:
– м. Вилкове , вул. Моряків-десантників, 18 ;
– м. Вилкове, вул. Різдвяна,25 підрозділ ДСНС.
В цих пунктах можна зарядити мобільні телефони та портативні пристрої.
Зігрітися ви можете в стаціонарних пунктах обігріву, які розгортаються при відсутності електроенергії більше 24 год. та знаходяться за адресами:
– м. Вилкове, вул. Різдвяна 30;
– м. Вилкове, вул. Різдвяна 55;
– м. Вилкове, вул. Прикордонна (“Столярный цех”);
– м. Вилкове, вул. Сонячна (кут вул. Придунайської).
– с. Десантне, с. Приморське, с. Мирне в адмінбудівлях старостинських округів.
Варто додати, що в територіальних підрозділах поліції та поліцейських станціях правоохоронці також облаштували пункти обігріву. За тривалої відсутності електроенергії чи опалення, кожен, хто цього потребує, може прийти і зарядити мобільні пристрої, погрітися або звернутися до поліцейських по іншу допомогу.
Інформація та фото з офіційних джерел
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x