В Кілії почали стерилізувати безпритульних собак за міською програмою

0 коментарів 28350 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Кілії почала діяти міська програма стерилізації безпритульних собак. За нею вчора було прооперовано трьох тварин, сьогодні – ще стількох. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на зоозахисників, які курирують її здійснення. 


Як ми повідомляли раніше, у вересні відбулася зустріч міського голови Вячеслава Чернявського з мешканцями міста, які за покликом серця опікуються тваринами, що опинилися або народилися на вулиці. Домовилися про співпрацю та прийшли до рішення, що міська рада підпише договір з місцевою ветеринарною лікарнею, аби вони проводили операції за бюджетні кошти. Сума, з якої почали, становить 30 тисяч гривень – її заклали на потреби зі зменшення популяції безпритульних тварин напочатку року. Коли вона вичерпається, гроші додадуть. Зазначимо, вартість однієї операції становить від 350 до 700 гривень в залежності від розміру собаки.

Як розповіла волонтер Світлана Крещенкова, вчора, 1 листопада, поїхали на стерилізацію перші три безхатьки – одна з мікрорайону СРЗ (район Елеватора), друга – з Бессарабського ринку, третя – з центра міста. Відловити і доставити тварин вдалося завдяки волонтерам і небайдужим мешканцям, які підгодовували цих тварин – Олені Синбад, Марії Соловйовій, Людмилі Патлатюк, Ані Дзюбі.

За словами Світлани, в клініці за день можуть зробити операції трьом собакам, оскільки кліток для перетримки лише дві – їх виготовили на комунальному підприємстві “Добробут”.

Після стерилізації собаку одразу чипують – чипізатор було придбано волонтерами за особисті кошти міського голови Вячеслава Чернявського, якому стало відомо про проблему неможливості “мітити” вже прооперованих собаках через відсутність спеціального пристрою та кліпс. Тепер “сережками” з порядковим номером прикрасять вушка тих тварин, які були стерилізовані власними зусиллями волонтерів раніше, аби вони не потрапили на операційний стіл вдруге.

Перетримувати собак у клініці можуть лише 1 день, доки вони відходять від наркозу, тому кураторам необхідно наступного дня їхати забирати тварин і відвозити на те місце, де собака жила раніше. При цьому доставляти на операцію нових пацієнтів. Відлов здійснюється також силами волонтерів. В міській раді наразі думають, як їм в цьому допомогти, але й закликають місцевих мешканців підключатися до справи волонтерів, аби допомогти місту з проблемою собак-безхатьків.

Стерилізують за програмою лише бездомних тварин. Про їхню наявність потрібно повідомити кураторам за телефонами, які додані наприкінці публікації.

“Закликаю всіх кілійців не лише повідомляти, де живе бездомна тваринка, яку потрібно простерилізувати, а й допомогти нам з доставкою у клініку, нажаль, свого транспорту у нас немає, але ми робимо все можливе, щоб якомога більше тварин були простерилізовані.

Також, нагадуємо, що стерилізація проходить за попереднім записом. Я і Оксана створюємо запис черги. Тому, перед тим, як відвозити собаку, яку ви куруєте, подзвоніть нам і запишіться у чергу», – закликала Світлана Крещенкова.

Номери телефонів волонтерів для запису на стерилізацію бездомних тварин:

098 946 80 37 Світлана

097 884 62 37 Оксана

В Кілії почали стерилізувати безпритульних собак за міською програмою

В Кілії почали стерилізувати безпритульних собак за міською програмою

В Кілії почали стерилізувати безпритульних собак за міською програмою

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x