В Кілії знайшли рішення зменшення популяції безпритульних собак

2 коментаря 32751 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Кілії бродячих собак будуть стерилізувати силами місцевої державної ветеринарної клініки за рахунок міської ради. Про це “Бессарабії INFORM” стало відомо від Кілійського міського голови Вячеслава Чернявського, який вже попередньо узгодив це питання з головним ветеринаром міста Романом Шалар. 


Варто зазначити, що на 2022 рік у міської ради існували попередні домовленості щодо візиту до Кілії волонтерів з мобільною клінікою, але з початку війни вони перестали подорожувати країною. Також в мерії намагалися залучити фахівців відповідних приватних компанії до вилову безхатьків з подальшим утриманням у притулку, але бажаючих не знайшлося. Тоді стали думати, як вирішити цю проблему власними зусиллями.

Підкреслимо, що напочатку року в бюджет було закладено 30 тисяч гривень на заходи зі зменшення популяції бродячих тварин. Вони передбачалися на потреби волонтерів, адже вони приїжджають до міст за умови, що їм буде забезпечено харчування і проживання. Саме такою була співпраця з членами всеукраїнської організації “Чотири лапи“, які у минулому році за тиждень стерилізували більше 60 тварин.

Але тепер за ці кошти планують робити безпосередньо операції зі стерилізації. У залежності від розміру та статі собаки вартість буде складати від 350 до 700 гривень. В середньому це близько 60 тварин. Коли сума вичерпається, фінансування за необхідністю збільшать.

Оперувати будуть лише бродячих тварин. Відловлюватимуть їх працівники місцевих комунальних підприємств. Після хірургічного втручання пацієнти необхідну кількість часу проведуть у клініці на перетримці, після чого тварин прочіпують та повернуть у звичне для них місце . Допомагати у цьому процесі міський голова закликав волонтерів-зоозахисників і місцевих мешканців, які піклуються про певних собак, підгодовуючи їх.

За словами міського голови, кількість собак-безхатьків у місті не дуже велика, але з року в рік збільшується навіть не за рахунок того, що вони розмножуються – ця кількість не критична, а за рахунок того, що люди позбавляються своїх домашніх тварин, викидаючи їх на вулицю.

“В нас є така проблема, що вдома в людей народилися цуценята – вони їх викинули у безлюдне місце або підкинули комусь під хфіртку. Коли кілійці навчаться цього не робити, проблема бродячих собак у нас вичерпається дуже швидко”, – зазначає мер. 

Окрім цього, на наступний тиждень запланована зустріч мера з місцевими мешканцями, які опікуються долею бродячих тварин: за власною ініціативою займаються їхньою стерилізацією, годують, лікують та шукають їм родини. Є ідея створення центру тварин, які потребують допомоги. Станеться це у випадку готовності волонтерів стати офіційною організацією. Міська рада готова виділити для зоозахисників приміщення, забезпечити його найнеобхіднішим та періодично виділяти кошти на часткове утримання. У якому форматі це можливо – належить вирішити на спільному засідання. Про результат “Бессарабія INFORM” повідомить згодом.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Горожанин
Горожанин
1 год назад

Эх,отсталые в Килие власти ! Учитесь у Измаилискрого Центрального Рынка ! Там вопрос с популяцией собак решили элементарно ! Для начала предупредили(под страхом лишения рабочего места ,хоть и построенного за собственные деньги)о полном запрете кормления собак,а потом их (голодных) просто отравили !!!! Хотелось бы узнать реакцию Общества защиты животных на такие действия администрации рынка ,хотя крайней (как всегда) окажется контролёр,ведь все угрозы шли от неё… А Мигель,как всегда окажется чистеньким и пушистым…

Горожанин
Горожанин
1 год назад

Говорю же – отсталые! Вот я сосу писюны здорово и так с русбратьями в Европу быстрее войду!

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x