У Молдові, звідки електроенергія надходить до Бессарабії, підтвердили, що знеструмлення сталося через обстріл Росією інфраструктури України

0 коментарів 32157 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Молдова, звідки електроенергія надходить у південно-західні райони Одеської області, залишилася без електроенергії з Румунії через обстріл Росією інфраструктури України. Про це заявив міністр інфраструктури та регіонального розвитку Андрій Спину.


За словами міністра, одна з ліній електропередачі, що забезпечує надходження електроенергії з Румунії до Молдови, автоматично відключилася через обстріли.

“Унаслідок обстрілу росією української енергосистеми протягом останньої години автоматично відключилася одна з ліній електропередач, яка забезпечує передачу електроенергії для нашої країни (автоматичне скидання навантаження за частотою). Це призвело до масових відключень електроенергії по всій країні”, – написав він у Telegram.

Нагадаємо, що сьогодні близько 16:40 Молдова перестала отримувати електроенергію з Румунії. Судячи з онлайн даних на сайті Moldelectrica, високовольтна лінія Ісакча – Вулканешти – МГРЕС перестала функціонувати. Це головна ЛЕП, якою в Молдову надходила електроенергія з Румунії.

Водночас, ще з радянських часів, південно-західні райони Одеської області отримують електрику від Молдавської ГРЕС, розташованої на території невизнаного Придністров’я. Найімовірніше саме це і стало причиною масового вимкнення світла сьогодні в багатьох населених пунктах Бессарабії.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x