Бессарабія залишилася без світла: у Молдові, звідки електроенергія надходить на південь Одеської області, перестала працювати головна ЛЕП

0 коментарів 65772 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїлі відбулося аварійне відключення міста від електропостачання. Через це припинилося і водопостачання. Про це повідомив мер Андрій Абрамченко. За його словами, ремонтні роботи вже проводяться. 


Голова Ізмаїльської РВА Родіон Абашев також заявив про збій в енергосистемі.

“Шановні мешканці Ізмаїльського району! Зараз спостерігається збій в енергосистемі – відсутня електроенергія в деяких населених пунктах району, у звʼязку з цим наявні і перебої водопостачання. Причини встановлюються. Закликаю зберігати спокій”, – повідомив він.

За даними Бессарабії INFORM, окрім Ізмаїльського району електрика також зникла в Білгород-Дністровському районі, Кілії, Болграді, Рені та інших населених пунктах.

Голова Одеської ОВА Максим Марченко повідомляє, що внаслідок масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України вводяться екстрені графіки відключень електроенергії для стабілізації роботи енергосистеми. Тому в місті Одесі та деяких районах Одеської області наразі відсутнє світло.

“Наші енергетики роблять усе можливе, щоб відновити постачання електроенергії у найкоротший термін. Наразі працює протиповітряна оборона. Прошу усіх залишатись в укриттях!” – заявив Максим Марченко.

Зазначимо, що Одеська область – енергодефіцитна. Одеса і більша частина Одеської області отримують електрику від Південноукраїнської АЕС. Південно-західні райони Одеської області отримують електрику від Молдавської ГРЕС, розташованої на території невизнаного Придністров’я.

Як повідомляють молдавські ЗМІ, сьогодні близько 16:40 у Молдові також у багатьох регіонах країни відключилася електрика. Судячи з онлайн даних на сайті оператора енергомережі Moldelectrica, високовольтна лінія Ісакча – Вулканешти – МГРЕС перестала функціонувати. Це головна ЛЕП (лінія електропередач), якою в Молдову надходила електроенергія з Румунії.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x