В межах нацпарку «Тузлівські лимани» на узбережжі Чорного моря знов знайшли останки загиблих дельфинів

0 коментарів 20790 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В межах нацпарку «Тузлівські лимани» на узбережжі Чорного моря знову знайшли останки двох загиблих дельфінів. Їх винесло на піщаний пересип. Про це повідомив еколог, доктор біологічних наук та співробітник нацпарку Іван Русєв. Як підкреслив фахівець, це – однозначно результат воєнних дій країни-агресора у морі.


“Божевільні варвари – андрофаги, вбивці, вже 220 добу нищать наші міста, селища, вбивають людей. Кожного дня гинуть наші діти, жінки, чоловіки і самі достойні воїни світу. Наш ворог – московська хунта, російський фашистський режим, який пішов окупаційною війною на мирний український народ. Сьогодні Україна в вогні і палає від сходу до заходу, із півдня до півночі. Від ворога гинуть не тільки люди, останніми місяцями гинули найрозумніші істоти Чорного моря – дельфіни, про що я за місяці війни писав багато разів на свій сторінці ФБ”, – нагадав Русєв.

Як підкреслив він, останніми тижнями Чорне море не виносило мертвих дельфінів на пляжі. Нещодавно у нацпарку бачили тільки живих дельфінів-афалин. Також не було інформації, що знайдено десь мертвих дельфінів на узбережжі Чорного моря і в інших країнах Чорного моря.

“Тільки зараз, на узбережжі моря в межах нашого нацпарку, ми знову ще знайшли останки загиблих двох дельфінів на піщаному пересипу. Враховуючи те, що це тільки останки, можна сказати про те, що вони імовірно загинули ще в липні. Слід знову нагадати, що корабельне угруповання чорноморського флоту рашистів в кінці липня було посилене ще одним підводним човном – носієм крилатих ракет”, – розповів еколог.

Як підкреслив Русєв, шалене навантаження чорноморського середовища гідролокаторами, привело до чергової загибелі дельфінів. На даний час загальна кількість загиблих китоподібних трьох видів у Чорному морі, через військові дії, по остаточним розрахункам і оцінкам становить набагато більше 5000 особин з початку війни 2022 року. Він нагадав, що море викидає на берег лише біля 5% від всіх загиблих тварин. Решта 95% просто іде на дно моря і їх неможливо зареєструвати. Вони не доступні для виявлення та підрахунку з берега, тому вчені вважають, що за часи війни вже загинуло, імовірно, до 50 тисяч китоподібних, що є вкрай жахливим для морської екосистеми.

В межах нацпарку «Тузлівські лимани» на узбережжі Чорного моря знов знайшли останки загиблих дельфинів

В межах нацпарку «Тузлівські лимани» на узбережжі Чорного моря знов знайшли останки загиблих дельфинів

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x