Транзит українського зерна через дунайські порти у румунську Констанцу продовжується

0 коментарів 22167 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Дунайські порти Одеської області стали одним з транзитних пунктів перевалки українського зерна на морські судна. До румунського порту Констанца надійшло приблизно 4,5 млн тонн агропродукції після початку війни росії проти України. Головним чином перевалку зерна в Констанці проводить компанія TTS Group. Про це повідомляє агенція Reuters.


Навіть після зняття блокади з української частини гирла Дунаю у липні та початку реалізації “Зернового коридору” з судноплавства морськими портами “Великої Одеси” у серпні Україна продовжила транспортувати зерно через дунайські порти Рені та Ізмаїл до румунського порту Констанца.

“Деякі трейдери, з якими ми маємо справу, скоротили свої операції в Рені та Ізмаїлі, але потоки, які ми створили, все ще продовжуються. Наші обсяги зерна трохи менші, але темпи майже такі, як раніше», — сказав заступник виконавчого директора TTS Group Іон Станчу.

За його словами, TTS перевезла майже 1 млн тонн вантажів до/з України після початку війни, причому зернові становили трохи менше половини цього обсягу.

TTS Group займається транспортуванням агропродукції, мінеральної сировини та хімічних речовин по річці Дунай і здійснює перевалку вантажів у порту Констанца. Компанія управляє найбільшим флотом барж на Дунаї загальною місткістю 800 тис. тонн. Потужності зберігання зерна у порту Констанца становлять 110 тис. тонн.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x