Постанова про дозвiл на виїзд морякам хоч і ухвалена, але на практиці не працює: Міністра оборони просять терміново надати чіткі інструкції військкоматам

1 коментар 32886 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ще 02 вересня 2022 р була прийнята постанова Кабінету міністрів України  02 № 992 Про внесення зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, яка дозволяла українським морякам виїжджати на роботу після отримання дозволу від військкоматів. Але як розповіли “Бессарабії INFROM” у «Українському об’єднаннi моряків», цей механізм досі так і не запрацював.


Нагадаємо, Кабінет Міністрів України постановив:

1. Внести зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затвердженi постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57

2. Міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади у двотижневий строк привести власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою.

Але станом на 8 жовтня Міністерством оборони України не було розроблено процедури, яка б дозволяла українським морякам отримувати дозвільні документи від територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Враховуючи викладене  «Українське об’єднання моряків» просить Міністра оборони Україні терміново надати чітку та законну процедуру для отримання можливостi надання морякам дозвільних документів від територіального центру комплектування та соціальної підтримки для тимчасового виїзду за кордон для роботи у рейсах (на період контракту).

“Поки кожен день українські моряки чекають – російські моряки займають їх місця”, – зазначили в організації.

За інформацією “Бессарабії INFORM”, Постанова хоч і ухвалена, але на практиці справді абсолютно не працює. Як повідомляють наші читачі, після проходження всіх «кіл аду», необхідних для отримання дозволу на виїзд з метою роботи на судах, моряки «зависають» в останній інстанції — центрі комплектування та соціальної підтримки (військкомати). Там їм відповідають, що поки жодні вказівки по морякам не надходили.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Дима
Дима
1 год назад

Они в военкоматы не обращаются, т.к. не стоят на учёте. Они хотят, чтобы это не изменилось никак, но за чужой счёт. Наивные, как евробляхеры.. Ахахахахх!!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x