Неймовірне видовище армії птахів: у Бессарабію прилетіли рідкісні рожеві фламінго

0 коментарів 23274 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


До національного природного парку “Тузлівські лимани” прилетіли рідкісні рожеві фламінго. Наразі птахи відлітають з окупованих росіянами територій України в Азово-Чорноморському коридорі та зупиняються на відпочинок або щоб підгодуватися на Тузлівських лиманах. Про це повідомив співробітник Нацпарку, відомий еколог Іван Русєв.


“Природоохоронник нашого нацпарку, Котляренко Олександр, побачив їх вчора першим і будучи неймовірно враженим великою зграєю, довго спостерігав за ними, нарахувавши більше 200 таких яскравих птахів. І полетіли вони від нашого нацпарку вздовж узбережжя в напрям дельти Дунаю. Після обіду я з колегами шукав їх також на деяких наших лиманах, але їх вже не було там. А ви знаєте чому забарвлення фламінго таке яскраве і насичене, починаючи від ніжно-бузкового, закінчуючи яскраво-рожевим? Виявляється, таке “напилення” на пташці утворюється завдяки каротину, який потрапляє до них в організм при поглинанні водоростей, рачків та інших мешканців водного світу, в яких багато каротину. Що цікаво, що у фламінго на відміну від інших птахів, рухливим дзьобом є верхня частина, а не нижня”, – зазначив еколог.

Як розповів Іван Русєв, фламінго – зграєві птахи. Вони ніколи не живуть поодинці, воліючи до великих зграй своїх побратимів.

Цікавим є і той факт, що у сімейному укладі життя фламінго панує рівноправність: і тато, і мама беруть участь у процесі виношування, а потім і вихованні малюків.

Зараз фламінго відлітають з окупованих орками територій України в Азово-Чорноморському корідорі і зупиняються на відпочинок чи підгодуватися на Тузлівських лиманах.

“А зараз, наприкінці жовтня, неймовірне видовище армії птахів, серед яких і неймовірні фламінго, надають екосистемам парку велику енергетику. І на Азово-Чорноморському маршруті прольоту, всі ці птахи, понесуть ії задля перемоги над ворогом. Зараз, як ніколи, витонченої форми птахи, як і інші птахи, рослини, води, світанки – всі, на всіх фронтах, своєю потужною і позитивною енергетикою, допомагають українцям в боротьбі з орками”.

Неймовірне видовище армії птахів: у Бессарабію прилетіли рідкісні рожеві фламінго

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x