Жертв може бути вдвічі більше ніж у Бучі: в деокупованому Ізюмі на Харківщині знайдено масові поховання людей

0 коментарів 21357 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В деокупованому Ізюмі в Харьківській області знайдено масові поховання людей. Необхідні процесуальні дії там уже розпочалися, а сьогодні, 16 вересня, на місці будуть працювати українські та міжнародні журналісти, щоб показати на весь світ звірства окупаційної російської армії.


Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час традиційного звернення до українського народу.

«В Ізюмі на Харківщині знайдено масові поховання людей. Необхідні процесуальні дії там уже розпочалися. Більше інформації – чіткої, перевіреної інформації – має бути завтра (сьогодні, 16 вересня – ред.). Завтра в Ізюмі будуть журналісти – українські та міжнародні. Ми хочемо, щоб світ знав, що реально відбувається, і до чого спричинила російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм… Росія всюди залишає смерть. І має за це відповідати», – наголосив Зеленський.

Додамо, що вчора Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив в ефірі інформаційного телемарафону, що на кладовищі у лісі біля звільненого від окупантів місті Ізюм знайдено місце масового поховання, де закопано більше ніж 400 тіл людей.

“Потрібно буде кожне тіло ексгумувати, як це було в Бучі. В нас є, на жаль, такий негативний трагічний досвід, і будемо встановлювати обставини загибелі кожного з тих більш ніж 400 людей, які закопані на кладовищі біля Ізюму”, – сказав Геращенко.

Він також повідомив, що в Ізюмі в руїнах понівечених житлових будинків також можуть бути тіла. З-під завалів тільки одного з таких будинків місцеві мешканці раніше дістали тіла 47 осіб.

“Це триповерховий будинок, в якому внаслідок потрапляння російської авіаційної бомби обвалилися два під’їзди. За словами місцевих мешканців, коли під окупацією росіян їм доручили розбирати завали, там дістали 47 тіл загиблих”, – сказав Геращенко.

Він припустив, що загалом кількість загиблих в Ізюмі під час окупації може наближатись до 1 тис. осіб.

“І це буде більше, ніж у Бучі, в два рази. Звісно, що будемо все перевіряти”, – підкреслив Геращенко.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x