Військові знешкодили чергову міну, яку прибило до узбережжя Чорного моря

2 коментаря 20358 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Виявлену в Чорному морі міну прибило до берега. Спочатку військові намагались знешкодити вибуховий пристрій дистанційно зі стрілецької зброї. Були зафіксовані влучання, але міна не здетонувала. Тому довелося застосовувати підривний спосіб. Відео знищення дрейфуючої міни опублікували на сторінці ВМС ЗСУ в Facebook. 


Кожна дрейфуюча міна – це кожного разу різні обставини і, відповідно, різні способи її знешкодження. В одному з таких випадків виявлену в морі міну прибило до берегової смуги, і цим самим створило суттєву небезпеку. Така ситуація взагалі є найнебезпечнішою, оскільки міна знаходячись в смузі прибою внаслідок перекидання хвилями і деформації контактних вибухачів може здетонувати у будь-який момент, і передбачити це майже неможливо.

“Таким чином командиром підрозділу розмінування було прийняте рішення спробувати знищити вибуховий пристрій дистанційно за допомогою стрілецької зброї. Особовий склад підрозділу відпрацював по міні, були зафіксовані влучання, але небезпечна знахідка не здетонувала, хоча і була пошкоджена. Тому було прийняте наступне рішення – витягувати її в безпечне місце власноруч, що й було здійснено з ретельним урахуванням умов обстановки (період і висота хвиль, швидкість пересування особового складу, тощо)”, – розповіли в ВМС ЗСУ.

Після обстеження міни було з’ясовано, що її подальше транспортування небезпечне, і вона підлягає знищенню на місці.

Як повідомили військові, міна була знищена підривом.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

сами, твари рогатые, набросали – теперь сами ловят. Рукожопые свиньи вонючие!

рубль
рубль
1 год назад

Ну ничего, русская мина своих не распидорашивает! Мне так сказали. Пойду искупнусь! :))))

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x