Вимагав хабаря з підприємиці: в Одесі затримали “на гарячому” посадовця «Укрзалізниці»

0 коментарів 13473 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Керівник одного з підрозділів регіональної філії «Одеська залізниця» вимагав та отримував від місцевої підприємниці побори за безперешкодну торгівлю продуктами харчування в приміських потягах й на території вокзалів. Правопорушника затримали на гарячому. Про це повідомили у обласному управлінні Нацполіції.


Правоохоронці встановили, що посадовець пригрозив підприємиці всіляко перешкоджати або взагалі скасувати її торговельну діяльність, якщо вона щомісяця не сплачуватиме йому особисто по 25 тисяч гривень. Правопорушника затримали на гарячому під час отримання чергового хабара.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру в скоєнні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Йдеться про одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, вчинене повторно.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

На час досудового розслідування підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x