Їх просто засипали: еколог “Тузлівських лиманів” розповів про зруйновані унікальні луки Дельти Дністра

1 коментар 24246 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Еколог Національного природного парку “Тузлівські лимани” Іван Русєв розповів про руйнування унікальних природних заплавних луків Нижньодністровського національного парку, куди він нещодавно навідався у складі комісії, що обстежувала деякі ділянки. Як пише “Бессарабія INFORM”, негативними враженнями науковець поділився на своїй сторінці у Facebook.


За його словами, обстеження стосувалося можливості встановлення на території Нижньодністровського заповіднику проходу лінії електропередавання 330кВ на Південь області. В ході роботи працівники натрапили на критичну проблему.

“Що мене вразило – те, що Одеська обласна служба автомобільних доріг просто взяла і засипала велику ділянку унікальних природних заплавних луків на території цього нацпарку. Засипала не тільки унікальні луки, а ще і саму природну протоку на 52 км автотраси Одеса-Рені, яка колись з’єднувала ріку Дністер з заповідними заплавними луками і плавнями. І що дивно, що це протизаконне руйнування почалося майже два рокі тому, але служба держохорони Нижньодністровського нацпарку с того часу нічого не зробила і не подала на порушників в суд, а також не нарахувала збитки”, – розповів еколог.

Також він зазначив, що справжніх заплавних луків у дельті Дністра, яких було біля 2000 га, майже вже немає.

“Вони були ключовими місцями для розмноження риб, амфібій, десятків тисяч мігруючих куликів, чапель, гусей. Вони дуже привабливі для родзинки дельти Дністра блискучих ібісів і навить для відпочинку пеліканів. Вони є складовою Смарагдової мережі та водно-болотними угіддями міжнародного значення”, – доповів Русєв.

Як результат, заступник директора Нижньодністровського нацпарку Володимир Трахтенберг обіцяв негайно дати доручення інспекторам Нижньодністровського нацпарку провести обстеження ділянки і скласти протокол на порушників.

“Ну, а якщо це зроблено не буде – то тоді буде наше звернення до екологічного підрозділу Одеської обласної прокуратури”, – застеріг еколог “Тузлівських лиманів”.

Їх просто засипали: еколог "Тузлівських лиманів" розповів про зруйновані унікальні луки Дельти Дністра

Їх просто засипали: еколог "Тузлівських лиманів" розповів про зруйновані унікальні луки Дельти Дністра

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Тетяна
Тетяна
1 год назад

Доброго дня. Виправте, будь ласка, помилку у назві статті: “Их просто засыпали: эколог “Тузловских лиманов” рассказал о разрушенных уникальных лугах Дельты Дуная”. Дельта Дністра, а не дельта Дунаю. Дякую

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x