Експерти місії ЄС вже повернулись і почали роботу в Одесі

0 коментарів 34128 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Консультативна місія в ЄС допомагатиме просувати реформи, які необхідні Україні для вступу в Євросоюз. Вони тісно співпрацюють з усіма правоохоронними органами – від Генпрокуратури до СБУ. Про це стало відомо під час прес-брифінгу в Одесі, передає кореспондент УСІ.


В.о. голови Консультативної місії ЄС Фредрік Весслау розповів, що експерти місії вже повернулись і почали роботу в Одесі.

“У нас широкий спектр експертів, які присутні. Вони займаються різними питаннями, серед яких взаємодія поліції та громади, належне врядування, фахівці з реформи прокуратури, з митних питань. Наше повернення є також важливим політичним сигналом, що Європейський Союз присутній”, – підкреслив Фредрік Весслау.

Він також наголосив, що влітку Україна отримала статус кандидата у члени ЄС, тому одна з задач місії – просування реформ.

“Консультативна місія ЄС буде також надавати допомогу правоохоронним органам для того, щоб привести їх стандарти до європейських, і для того, щоб Україна стала повноцінним членом ЄС. Ще одна задача місії – допомогти правоохоронним органам для протистояння наслідкам, які пов’язані з війною. Один з головних пріоритетів – допомога у розслідуванні воєнних злочинів. Для цього ми будуємо потужну команду з експертів, які мають великий досвід по таких напрямках роботи”, – підкреслив в.о. голови Консультативної місії ЄС.

Мова також йде про експертів та радників, які мають досвід у розслідуванні воєнних злочинів, деякі з них також працювали у Гаазьському трибуналі. Усього це 45 експертів, наразі вони працюють в Києві, але за потреби їх направлятимуть в інші регіони, зокрема Одесу та область.

Місія ЄС в Одесі також проводить навчання та тренінги. Наприклад, для фахівців з питань кримінального аналізу, міжнародного гуманітарного права, збору доказів і т.д. На купівлю обладнання для прокуратури, поліції та інших правоохоронних органів Консультативна місія виділила 2 млн євро. Воно є необхідним для проведення розслідувань.

Зазначимо, також місія хоче продовжити працювати у сфері діалогу поліції та громадськості.
Нагадаємо, під час минулого візиту Консультативної місії ЄС в Одесу обговорювали питання повернення експертів до міста, а також до інших регіонів України.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x