Через ПП “Орлівка” в Україну намагались ввести понад 22 т індійського кунжуту за недостовірними документами

0 коментарів 20979 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Одеські митники спільно з представниками УСБУ в Одеській області викрили спробу ввезення понад 22 т кунжуту за недостовірними документами. “Ділків”, які намагались приховати справжню вартість дорогого вантажу, виявили на митному посту “Орлівка”.


Як повідомили в прес-службі Одеської митниці, на вказаний митний пост прибула вантажівка з розфасованим у мішки насінням кунжуту походженням з Індії. Вантаж прямував на адресу одного з українських підприємств.

До митного контролю були пред’явлені супровідні документи, згідно з якими вартість товару становила 18 280 доларів США.

Під час проведення огляду у кабіні вантажівки було знайдено ще один пакет документів на кунжут, вже засвідчений печатками та штампами митних органів Туреччини та Румунії. Тобто при перетині митного кордону з цими країнами водій заявляв інші дані щодо вантажу.

У знайдених документах вартість товару більше ніж вдічі перевищувала заявлену і становила 44130 доларів США, що за курсом Національного банку України на момент перетину кордону склало – 1 млн.615 тисяч гривень.

“За виявленим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками ч.1 ст.483 Митного Кодексу України, що тягне за собою штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару та конфіскацію предметів правопорушення. 22 070 кг насіння кунжуту тимчасово вилучено на склад митного органу. Справу після відповідних процесуальних дій буде скеровано до суду”, – сказано в офіційному повідомленні митниці.

Через ПП "Орлівка" в Україну намагались ввести понад 22 т індійського кунжуту за недостовірними документами

Через ПП "Орлівка" в Україну намагались ввести понад 22 т індійського кунжуту за недостовірними документами

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x