В Ізмаїлі судитимуть місцевого жителя, який збив на узбіччі пішохода

0 коментарів 19386 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Житель Ізмаїльського району, який наприкінці минулого року у селі Броска збив на узбіччі пішохода, піде під суд. Обвинувальний акт стосовно мешканця району направлено до суду. Чоловік обвинувачується в порушенні правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Про це повідомили у Ізмаїльському районному відділі поліції Одеської області.


Дорожньо-транспортна пригода сталася в грудні минулого року. Мешканець сусіднього села віком 55-ти років їхав ввечері на «Opel» і не помітив, як вздовж дороги йшов 58-річний місцевий житель. Водій скоїв наїзд на пішохода, зламавши йому ногу.

«Кермувальник своєї провини не визнав, втім під час слідства поліцейські провели низку експертиз, зібрали докази вини чоловіка і під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури оголосили правопорушнику підозру в порушенні правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту (пунктів 2.3-б, 12.2 та 12.3 ПДР), що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження. Цей злочин передбачений частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України і карається штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років», – зазначив слідчий слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Федір Чифліклій.

Поліцейські завершили досудове розслідування і скерували до суду обвинувальний акт.

Правоохоронці нагадують водіям:

  • відповідно до п. 2.3-б Правил дорожнього руху України, для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов’язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі;
  • згідно з п. 12.2, у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості швидкість руху повинна бути такою, щоб водій мав змогу зупинити транспортний засіб у межах видимості дороги;
  • у п. 12.3 зазначено, що у разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об’єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об’їзду перешкоди.

“Пам’ятайте: неухильне дотримання правил дорожнього руху є запорукою вашої безпеки”, – нагадують у ГУНП.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x