В ООН призначили нового відповідального щодо перевезення українського зерна з Чорноморських портів

0 коментарів 17388 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш призначив колишнього заступника директора-виконавця Всесвітньої продовольчої програми Аміра Махмуда Абдуллу координатором від ООН у Спільному координаційному центрі у Стамбулі. Він замінить на цій посаді Фредеріка Кенні. Про це повідомили в Організації Об’єднаних Націй.


Спільний координаційний центр розташований у Стамбулі. Він був відкритий два тижні тому після підписання 22 липня угод про Чорноморську ініціативу. Амір Махмуд Абдулла із Судану замінить Фредеріка Кенні із США, якого на цю посаду тимчасово відрядила Міжнародна морська організація.

Глава ООН подякував Фредеріку Кенні за чудову роботу та успіх у реалізації ініціативи. Цього тижня на брифінгу для журналістів Кенні повідомив, що Центр вже опублікував свої гуманітарні рекомендації, а також розробив повний маршрут проходження суден зі Стамбула до українських портів з метою забезпечення безпечного проходу. Як сказав Кенні, Центром вже забезпечено вихід дванадцяти суден із українських портів, що перевозять понад 370 тисяч тонн зерна та інших продовольчих продуктів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x