Під прапором України: в ГУР повідомили, яку провокацію готують росіяни на ЗАЕС

2 коментаря 20763 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Російяни обстрілюють Запорізьку АЕС з села Водяне. Також ворог готує провокації під українським прапором. Про це повідомлюється в заяві Головного управління розвідки Міноборони.


Зазначається, що один з артилерійських ударів росіян пошкодив перший блок насосної станції Цеху теплових та підземних комунікацій, а ще один “приліт” призвів до часткової руйнації пожежної частини, що відповідає за безпеку ЗАЕС.

Також через ворожі атаки сталося займання лісу та трави на прилеглих територіях, що викликало значне задимлення. У відомстві зазначають, гасіння пожеж, спричинених обстрілами, ускладнено через обстріл пожежної частини.

“Одночасно окупанти активно створюють “картинку” для власної пропаганди. З цією метою на станцію нещодавно завезли два автобуси “масовки”, яка має виконувати роль начебто “місцевих жителів та персоналу”. Справжні місцеві мешканці та персонал відмовляються брати участь у подібних постановках”, – повідомляють у розвідці.

За даними відомства, до стели “Енергодар” на в’їзді в місто окупанти підігнали самохідну артилерійську установку “Піон” із нанесеною білою фарбою літерою “Z”.

Вказано, що на САУ піднято синьо-жовтий український прапор.

“Вочевидь, вона використовуватиметься для чергових провокацій з метою звинувачення ЗСУ”, – попередили в ГУР.

Нагадаємо, мер Енергодару Дмитро Орлов розповів, що ситуація в місті є критичною. За останні декілька тижнів російські військові почали поводитись більш агресивніше та зухваліше.

Додамо, що 11 серпня окупанти вчетверте обстріляли Запорізьку АЕС.

Представник США в ООН заявив, що РФ повинна передати Україні контроль над ЗАЕС і створити демілітаризовану зону навколо неї. Втім, російська сторона відмовилася.

Між тим, як заявив секретар РНБО Олексій Данілов, не виключено, що російські окупанти можуть підірвати Запорізьку атомну електростанцію, яка є найбільшою в Європі. Він попередив, наслідки цього будуть набагато гіршими за ті, що були через події у Чорнобилі.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

сша – потребовали:))))))))) у своей чёрной обезьяны, не-хай требуют, из ширинки – отфлэкать:))))
Ну, про артсистему «Пион», особенно понравилось:))))) – просто таки эпически . Безусловная и безоговорочная истина- в последней инстанции! Ну и конечно, про :- « сами – себя», правда …, ещё- про кондиционер, забыли упомянуть! А, так…., верим! Точно вам говорю:- чистейшая правда!:))))

рубль
рубль
1 год назад

Даааа, “ПИОН” – в моей pyzzкой сраке, как шпuoн!!!

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x