РФ зазнає приголомшливих втрат в Україні, до 500 військових убитими та пораненими щодня – NYT

0 коментарів 25029 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Згідно з останньою оцінкою американської розвідки, щодня гинуть або зазнають поранень 500 російських військових. Приголомшливо високий рівень втрат в Україні означає, що володимир путін, можливо, не зможе досягти цього року однієї з ключових цілей своєї війни – повного захоплення Донбасу.


Про це пише The New York Times з посиланням на офіційних осіб в адміністрації Байдена та військових експертів.

За словами чиновників, через такі втрати воєнні дії росії сповільнилися до «виснажливо стомлюючих». Темпу російських військ на сході ще більше завадило прибуття американських реактивних систем залпового вогню.

«Я думаю, можна з упевненістю припустити, що росіяни, ймовірно, втратили 70 або 80 тисяч людей менш ніж за шість місяців», – повідомив журналістам заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Каль.

«Вони досягли деяких поступових успіхів на сході, хоч і не дуже значних за останні пару тижнів, але це дорого обійшлося російським військовим через те, наскільки добре діяли українські військові, та через всю допомогу, яку українські військові отримали», – заявили у Пентагоні.

Два американські чиновники оцінюють втрати росії у близько 20 тисяч загиблих, включаючи 5 тисяч загиблих найманців ПВК «Вагнера». Оцінка ґрунтується на супутникових знімках, перехопленнях повідомлень, соціальних мережах та повідомленнях місцевих ЗМІ.

Велика кількість жертв для росії означає повільніший прогрес. В результаті, за словами Каля, ситуація на сході «переважно стабілізувалася», а росія була змушена передислокувати свої сили на південь, де Україна готує контрнаступ.

«Російська армія серйозно виснажена. Це впливає на їхню здатність вести ефективну наземну кампанію в Україні», – вважає Сет Дж. Джонс, директор програми міжнародної безпеки Центру стратегічних та міжнародних досліджень

«У росіян, ймовірно, недостатньо ефективних бойових сил, щоб повністю захопити Донецьку область», – додав він.

Путін намагається залучити додаткових новобранців звідусіль, звідки може тільки щоб уникнути необхідності оголошувати загальну мобілізацію.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x