Аграрії Одещини планують будівництво нових модульних теплиць та збільшення сектору садівництва, ягідництва та переробки

0 коментарів 14310 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Через тимчасову втрату Україною херсонської зрошувальної системи, а також у зв’язку із великим попитом на овочі, в Одеській області зазнають змін аграрні напрями. До прикладу, зростає популярність овочівництва.


Про це розповіла директорка Департаменту аграрної політики Одеської ОВА Алла Стоянова в ефірі «Українське радіо. Одеса».

За її словами, одеські аграрії нині планують будівництво нових модульних теплиць та збільшення сектору садівництва, ягідництва та переробки.

Алла Стоянова також повідомила, що загалом цьогоріч на Одещині — мінімальне відхилення за площами посівів. Нині вже засіяно майже 20 тисяч гектарів.

«В нашому регіоні посівні площі майже не зміняться, відхилення буде лише на 5-7%. Також є залишки торішнього врожаю. В нас ще їх багато, близько 15 млн т зерна по всій країні. Цьогоріч ми вже зібрали близько 35 млн т нового врожаю. Ми все ж стартували з посівною кампанією, оскільки це важливий сезонний цикл, який неможливо регулювати самостійно. Є відповідні умови, температура та строки посіву, зерно має бути закладене в землю своєчасно», – зазначила спеціаліст.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x