Влада прогнозує “переселенську хвилю” до Одещини напередодні зими – у регіоні планують розмістити близько 50 тисяч біженців

2 коментаря 22977 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Зима в цьому році буде дуже складною. Про це неодноразово попереджають представники української влади і готуються до цього. За прогнозами, щоб пережити важку зиму люди будуть іхати з неблагополучних регіонів, які найсильніше постраждали внаслідок російської агресії, до більш менш спокійних. Серед областей, де очікується “переселенська хвиля” і Одещина. На території регіону розраховують розмістити до 50 тисяч внутрішньо переміщених осіб.


Про це на брифінгу в Одесі заявила віце-прем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Зима буде дуже складною, тому ми прогнозуємо, що люди будуть їхати, бо буде дуже важко пережити зиму. Ми прогнозуємо, що буде хвиля, і ми хочемо, щоб це відбувалося якомога менш травматично для наших людей. Ми бачили, що відбувалось в березні, квітні, і ми хочемо, щоб держава якомога швидше допомогла людям, які евакуюються, рятуючи своє життя. У зв’язку з цим, ми розраховуємо, що Одещина зможе прийняти до 50 тисяч осіб. Ми не розраховуємо, що це буде відразу, і у нас є план, як ми будемо переміщувати людей. Це не тільки місто Одеса, а й Одеська область, яка є найбільшою в Україні, і теж є під загрозою ракетного обстрілу. Ми це розуміємо і розуміємо всі вразливі місця, але нас сьогодні запевнив керівник ОВА, міський голова, що вони готові в разі потреби розгорнути додаткові ліжко-місця, використати освітні заклади, які не будуть використовуватися в офлайн-режимі, і ми розуміємо, яка необхідна допомога на центральному рівні», – зазначила Ірина Верещук.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

рогатые бегут – ! Думают избежать – законной и справедливой мести. Напрасно.:)))

рубль
рубль
1 год назад

Мести за то, что не сдохли от братской любви :))))) Вот же рогатые…

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x