Врятованого кота з острова Зміїний назвали Змієм: де він зараз та що йому довелося пережити

0 коментарів 49950 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Під час останього візиту українських військових на острів Зміїний вони провели роботи з розмінування, вилучили озброєння й техніку противника та врятували українського кота. Де зараз тварина та що їй прийшлося пережити, розповіли в сюжеті ТСН.


За словами військових, кіт пережив сотні обстрілів та бомбардувань, тижнями їв те, що сам примудрявся вполювати, вижив – дивом.

На початку липня наші бійці вперше відрядилися на Зміїний, аби встановити там український прапор. На те, що на острові може бути хтось живий, ніхто тоді навіть не сподівався. Прапор встановили, але виконати всі завдання під час першого етапу не вдалося.

«Були змушені за першого етапу відійти після виставлення прапорів, бо були обстріли з ворожих винищувачів», – розказують бійці.

Вже після повернення військові уважно передивлялись відео, яке зняли на острові і були – шоковані.

«На одному з відео, які знімали, його виявили. І одне із завершальних завдань командира було поставлено – евакуювати всіх наших. Своїх ми не кидаємо. Тому було евакуйовано нашого нового бойового товариша», – розповідають бійці.

Під час другої поїздки острів остаточно розмінували і встановили над ним повний контроль. Дісталися всіх куточків на Зміїному – обшукали ворожу техніку, бомбосховища та нарешті дістались головного флагштоку. Тікаючи, кажуть, росіяни кидали власні секретні документи та навіть прапор. «Була ще залишена, кинута, секретна документація техніки російської, це ще раз підтверджує питання втечі, що спрацювали чітко наші артилеристи. Дісталися нашого флагштока, на якому висів російський прапор. Нас так вчили, що прапор залишати не можна, для нас це святі речі, не уявляю, що мені сказав би командир, якби я при відході, тим паче не при бойовому відході, а як вони виражаються «жест доброї волі», залишив свій прапор. Так тікають лише боягузи. Прапор у нас. Він у нас і крапка», – кажуть військові.

Головне завдання командира врятувати на острові живих виконали під час розмінування бомбосховища: котеня ховалося у купах сміття. Бійці кажуть, що очевидно, кошеня народилося на острові – до окупації там були тварини, там жили собаки, коти та навіть вівці. Крім знайденого кота війну ніхто не пережив.

Тварину назвали Змієм. Він житиме у Києві, його прихистив один з командирів. Бійці кажуть, кіт став талісманом звільненого острова і тепер разом з ними виборюватиме велику перемогу.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x