Одеська область стала партнеркою проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування»

0 коментарів 17982 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Одеська область стала сьомою областю-партнеркою Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).


Про це повідомляє прес-служба Одеської ОВА.

Угоду про наміри підписали Максим Марченко, Начальник Одеської обласної військової адміністрації та Габріель Абрагам, Керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

«Сподіваюсь, що підписана Угода стане ще одним поштовхом у досягненні наших цілей для соціально-економічного розвитку як окремих територіальних громад, так і в цілому всієї Одещини. Для нас це важливий крок, адже громади Одеської області дійсно вмотивовані і готові постійно розвиватися, а участь у міжнародних проєктах дозволяє вдосконалюватися та сприяє розбудові їх інституційної спроможності. В умовах війни надважливим є питання забезпечення комфортних і безпечних умов життя населення, і ми сподіваємось, що участь у цьому проекті дасть нам додаткові інструменти та можливості для покращення якості та доступності надання державних і соціальних послуг, зокрема й для внутрішньо переміщених осіб», – зазначив Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Інституційна підтримка, планування розвитку територій та управління земельним ресурсами, місцевий економічний розвиток, співробітництво між територіальними громадами, удосконалення надання послуг, залучення мешканців до процесів прийняття рішень у громадах – є пріоритетними напрямками підтримки команди Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Співпраця з Одещиною охопить як обласний, так і місцевий рівень. До десяти громад-партнерок буде відібрано за результатом конкурсу ініціатив.

Органи місцевого самоврядування матимуть можливість отримати фінансову підтримку для реалізації найбільш актуальних ініціатив громад, а організації громадянського суспільства зможуть взяти участь у конкурсах грантів, кожен з яких також буде спрямовано на розвиток відповідних громад регіону.

«Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» має на меті продовжувати підтримувати Уряд України у втіленні реформи децентралізації через напрацювання законодавства в сфері децентралізації, зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування та активізації залучення громадян на всіх рівнях. Проєкт надаватиме підтримку у різних формах. Сьогодні, коли ми розпочинаємо наше партнерство з Одещиною, я можу сказати, що ми будемо спільно реагувати на виклики та працювати з Одеською OВA, а також з партнерськими громадами, щоб забезпечити громадян необхідними послугами, особливо в цей непростий час», – прокоментував Габріель Абрагам, Керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги. Загалом підтримка Проєкту охопить 7 областей і до 65 громад.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x