Винний туризм по-українськи – топ виноробень

0 коментарів 20844 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Після закінчення процесу збору урожаю імениті виноробні відкривають гостям свої двері, щоб вони могли познайомитися з особливостями виробництва вина в певному регіоні.


Виноробня князя Трубецького

Це історичне шато, яке було засновано в XIX столітті. Родзинкою виноробні є колекція вин, яка включає екземпляри віком понад 100 років. Перші виноградники тут були закладені в 1896 році, пізніше був відкритий завод. У 1902 році виноробня отримала премію імператора Олександра III за краще виробництво. Гостей чекає знайомство з історичними будівлями, винними льохами, дегустації вин, можливість придбати пляшку молодого або марочного вина. Відвідати виноробню князя Трубецького можна самостійно або з екскурсією.

Будинок марочних коньяків “Таврія”

Це один з найбільших виробників коньяків в Україні. Площа виноградників складає 1400 га, розташовані вони в екологічно чистому районі недалеко від заповідника “Асканія Нова”.

Гостей будинку марочних коньяків “Таврія” чекає по-справжньому вражаюча екскурсія. Тут можна побачити галерею, де одночасно зберігається 6000 дубових бочок для витримки коньячних спиртів. Після знайомства з технологією виготовлення гостей чекає дегустація вин і марочних коньяків.

Винний туризм по-українськи – топ виноробень

Виноробня “Колоніст”

Це сімейна виноробня, в якій велику увагу приділяють збору і перероблюванню винограду для виготовлення напоїв.

Тут, на схилах біля найбільшого прісноводого озера України – Ялпуг, роблять два сорти вина тільки з українського винограду: столове сухе “Сухолиманський білий” і “Одеський чорний”. Для виготовлення напоїв використовується вирощений на власних виноградниках виноград. Особливістю є те, що усі роботи з виноградом робляться вручну. Відвідати господарство “Колоніст” можна з екскурсією або самостійно. Екскурсія включає знайомство з виробництвом, виноградниками, винними підвалами, дегустацію напоїв, доповнену традиційними блюдами болгарської кухні.

Винзавод “Шабо”

Завод розташований в Одеській області, на території, де ще в XVII столітті розташовувалися виноградники. Початок виноградарства в цьому регіоні поклали переселенці з Франції. Завод славиться своєю особливою технологією виробництва – холодним розливом, що робить напої популярними в Україні та за її межами.

Також поїздка вас порадує знайомством з технологіями виробництва і виноградарством, винними льохами, архітектурними об’єктами. Завершується екскурсія дегустацією найвідоміших червоних сухих і білих сухих, десертних вин і ігристих напоїв.

Винзавод “Коблево”

Завод знаходиться в Причорноморському регіоні, що вплинуло на якість винограду і смак готового напою. Всіх бажаючих чекає захоплююча екскурсія зі знайомством з технологіями виноробства, витримки та виноградарства, картинна галерея, майстер-клас по підбору блюда до сухих, напівсухих, десертних вин і дегустація продукції заводу. Під час екскурсії вас супроводжуватимуть досвідчені працівники заводу і кращі сомельє.

Виноробня “Бейкуш”

Винний туризм по-українськи – топ виноробень

Ця невелика сімейна справа, яку було засновано у 2011 році. Виноградники тягнуться на великій території мису Бейкуш біля причорноморського містечка Очакова. Перевагою невеликого виробництва є те, що усі роботи з виноградом проводяться вручну з ретельним контролем кожного етапу, що впливає на якість і смак напою.

Також родзинкою цього виробництва є те, що продукцію не купиш у звичайному магазині. Власники виноробні відкрили свій інтернет-магазин, через який можна замовити сухе або десертне вино у будь-яку точку України. Щоб познайомитися з технологією виробництва, традиціями виноградарства, взяти участь в дегустації, можна приїхати на екскурсію групою або навіть самостійно.

Виноробницький комплекс “Чизай”

Виробництво знаходиться в одній з кращих зон для розміщення виноградників – на Закарпатті. “Чизай” – це власний виноградник, два заводи, великі льохи, музей і дегустаційний зал. Екскурсія сюди порадує не лише знайомством з кращими традиціями виготовлення і дегустацією, але і мальовничими видами, чистим повітрям.

У рамках екскурсії можна продегустувати 10 сортів вин, головне з яких – марочне десертне вино “Троянда Карпат”, піднятися на вершини пагорбів, де знаходяться виноградники.

Традиції виноградарства і виноробства в Україні мають багату історію, і сучасні виноробні підтримують ці традиції, вкладаючи у свою роботу все найкраще. У виноробстві однією з важливих якостей є любов до своєї справи, а завдяки сучасному устаткуванню кожен зможе спробувати себе в цій справі. І, можливо, це зможе перерости в щось масштабніше, а за допомогою якісного устаткування налагодити виробництво буде набагато легше.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x