Тільки виховання змінить наш світ

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Виховання дітей починається з виховання самих батьків і особистісного розвитку як мами, так і тата.


✨✨✨
Кожна дитина – це Людина.
Кожна Людина заслуговує на любов і повагу до себе.
В кожній людині сяє сонце.
Тільки дайте йому світить.
✨✨✨
Я вам в цьому допоможу.

В наш час як ніколи батьки повинні, перш за все, піклуватись про свій внутрішній стан і бути чутливими до своїх почуттів і потреб.

Діти потребують від батьків багато уваги, енергії, і вони мають на це повне своє право.

Віддавати увагу, тепло, розуміння, прийняття, любов, повагу до потреб дитини з радістю батьки зможуть тільки від свого наповнення цими силами, цією життєвою енергією.

Тому так важливо проявляти турботу, перш за все, про себе, і вже від цієї повноти ділитися зі своїми дітьми, близькими, оточуючим світом.

Сьогодні розкажу про прості шляхи виховання, які доступні кожному.

З чого починає закладатися надійний фундамент будівлі щасливої родини? Існують важливі опори, на яких тримається завжди будівля родини.

Часто ці опори потребують догляду, а в деяких випадках – ремонту. Познайоммось з ними, і я впевнена, що ви вже чули про них.

Першою опорою є любов кожного члена родини до самого себе. Це важливе почуття у житті кожного з нас.

Відчуваєте ви цю любов до себе насправді? Цю любов до себе закладають в нас і передають нам наші батьки. Любити себе – означає вірити у свою вартість, позитивно оцінювати себе та відчувати свою значущість.

Оточуючі люди бачать нас і ставляться до нас так, як ми самі бачимо себе та ставимося до себе. Людина, яка поважає себе, викликатиме у оточуючих поважне, шанобливе ставлення до себе. І батьки, які поважають себе, завжди будуть поважати своїх дітей і їх вибір у житті.

Щаслива родина – це завжди про розвиток двох людей, який потребує великого терпіння, єдності. Тільки виховуючи себе і своїх дітей своїм прикладом, ми зростаємо як усвідомлена людина, яка несе відповідальність за свої думки, слова, дії.

Секрет родинного щастя – це пам’ятати, що любов треба плекати завжди, як і все живе.

Кожен член родини повинен присвятити для розвитку взаємовідносин між собою, дітьми свій час, розуміння, зусилля і своє бажання створювати теплі стосунки.

Якщо ми проявляємо своє піклування про себе, близьких тільки з якоїсь нагоди, то наше почуття любові зів’яне, і ми не зможемо його відчувати так, яким воно має бути.

Любити – це діяти, створюючи життя. Проява любові до себе – тільки вона допоможе вам відчувати своїх дітей по-справжньому, відчувати інших.

Наступні опори на яких тримається щаслива родина це:

  • довіра,
  • повага,
  • діалог,
  • дисципліна,
    приклад.

Батьківство – це як мистецтво. Батьки своїм прикладом допомогають зростати своїм дітям. Діти завжди будуть відображати своїх батьків і цінності своєї родини. Діти – це наше дзеркало. Вони завжди відверто, щиро відображають внутрішній стан своїх батьків.

Тому так важливо піклуватись про себе, про свої відчуття. Тільки у впевненої у собі мами будуть впевнені у собі діти.

Мама, яка поважає себе, відчуває і проявляє любов до себе, завжди знайде вихід з будь-якої ситуації. Тому що цей вибір буде із серця, із любові. Тільки вона створює теплі відносини між усіма членами родини.

Усі зміни на краще починаються з усвідомленого вибору кожної людини – почати ці зміни з себе.

Перше – почати працювати зі своїм мисленням. Обирати нові шляхи, шукати нові знання. Тільки нові дії приведуть до нових результатів у будь-якій сфері нашого життя.

Теплі відверті, наповнені любов’ю стосунки у родині – це велика опора для кожного з нас.

Теплі стосунки у родин завжди відображають нам теплі стосунки нас з самим собою.

Все починається з нашої любові та вдячності до себе.

Світлана Мозгова, сторінка у соцмережі Facebook