Про свідому страту українських військовополонених росіянами у Оленівці: аналіз експерта

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Дуже крутий аналіз від Thomas C. Theiner з Твіттера про свідому страту українських військовополонених росіянами у Оленівці. Викладаю у перекладі.
“Основні позиції:
  1. це не була ракета GMLRS від HIMARS.
  2. це була термобарична зброя
  3. це влаштувала Росія і зробила це (як завжди) некомпетентно
По-перше: утримання військовополонених так близько до фронту порушує статтю 19 Третьої Женевської конвенції, що робить це військовим злочином.
По-друге: Оленівка знаходиться приблизно за 15 км від лінії фронту. Вражати ціль так близько спереду рідкісними і дорогими ракетами GMLRS великої дальності, коли можна використовувати 105-мм артилерійські снаряди, які коштують близько 0,4% від ракети GMLRS, немає сенсу.
По-третє: Оленівка роками була відомим табором військовополонених ДНР і концтабором (і десятиліттями виправною колонією). Настільки відомим, що про це знали дружини військовополонених. Треба бути оманливим російським тролем чи пропагандистом, щоб повірити, що Україна вразить цю ціль.
Росія ніколи не хотіла повертати захисників Азовсталі в Україну, де їх зустріли б як героїв. Їх страта призведе до висунення звинувачень у військових злочинах і поставить під загрозу російських військовополонених в українських руках.
Водночас HIMARS дав українцям надію, тому Росія вирішила інсценувати вбивство військовополонених так, ніби їх убила ракета GMLRS, щоб заглушити радість українців від отримання HIMARS.
Росіяни вже робили те саме з інфоатакою навколо САУ “ЦЕЗАР”: обстрілявши цивільниїх у місті Донецьк, а потім звинувативши в цьому українські САУ “ЦЕЗАР”, представивши осколки від 152-мм російського снаряду, як осколки 155-мм снарядів.
Але, як і в Донецьку, росіяни організовують «ракетний удар» некомпетентно, бо ніхто з них не розуміє в деталях, як працює саме ця РСЗВ.
На фото будівлі, по якій нібито “влучили” в Оленівці, можна побачити що вона зроблена з бетонної цегли з тонким жерстяним дахом… і при цьому після інциденту ця будівля досі стоїть майже ціла!
При тому, що завдяки Росії я можу показати вам, що робить ракета GMLRS, коли вона влучає в будівлю: стіни розірвані, бетонні стелі розтрощені, арматура розірвана на частини, все розбито та розкидано, а пожежа не завдала шкоди і це важливо!
Якщо порівняти реальний удар GMLRS з інсценованим в Оленівці – то в Оленівці вибух був такий слабкий, що ліжка у казармах навіть на дюйм не зрушили, жодної цеглини не вилетіло, сталевий стовп не пошкоджений, але ВОГНЕМ завдано величезних збитків.
Але остаточним доказом того, що це не була ракета GMLRS, є відсутність ударного кратера. На цій фотографії (кратер біля входу у будинок зі старих фото фіксації прильотів GMLRS) зображений ударний кратер GMLRS. На Оленівці – жодного.
Ракети GMLRS M31 вражають ціль під кутом 90 градусів із швидкістю Маха 4+, щоб розбити дах та вибухнути всередині (а також зруйнувати секретну систему наведення, компоненти GPS і датчики на кінці ракети).
Жерстяний дах будівлі в Оленівці занадто слабкий, щоб розбити підривач та здетонувати ракету GMLRS у повітрі, тому посеред кімнати мав би бути ударно-детонаційний кратер, якби туди дійсно влучила ракета GMLRS.
ЙОГО НЕМАЄ!
Крім того, ракети M31 GMLRS містять 51 фунт PBX-109, суміш 64% RDX і 20% алюмінію та 16% пластикових наповнювачів HTPB/IPDI. Алюміній використовується для посилення ефекту вибуху, але це не термобарична зброя, яка спалює ціль.
Якби в Оленівку потрапила ракета GMLRS, то всередині не було б обгорілих… вибухом би всіх розірвало, а не спалило заживо.
А як раз ТЕРМОБАРІЧНА зброя спалює жертв, залишаючи тіла неушкодженими, але спаленими.
Тому в Оленівці НЕ БУЛО УДАРУ HIMARSом.
Росія використовувала термобаричну зброю для спалювання військовополонених уві сні.
Пошкодження будівлі та жертви від пожежі, а також відсутність кратера від удару та відсутність пошкоджень від вибуху підтверджують це.
Це було навмисне вбивство, як і в Катині!
Мене запитали, яка моя теорія подій: ймовірно, росіяни замкнули двері казарм, вистрілили всередину через вікна термобаричними боєприпасами РПО-А «Шмель» або МРО-А, а потім почекали, поки всі загинуть.
Обидві ці зброї перебувають на озброєнні ДНР з 2014 року…”
Возможно, это изображение на открытом воздухе и текст «оленвка (казарма з30BHi)»
Возможно, это изображение текст
Возможно, это изображение текст
Возможно, это изображение 1 человек, на открытом воздухе и текст
Возможно, это изображение 1 человек и на открытом воздухе