Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Замість легких грошей – “довічне”: троє одеситів гнитимуть у в’язниці за пособництво ворогу

0 коментарів 5076 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Трьом одеситам, які вирішили підзаробити, підпаливши військове авто та релейну шафу «Укрзалізниці», загрожує довічне ув’язнення. Наразі підозрювані перебувають під вартою без права внесення застави. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеську обласну прокуратуру, Управління СБУ в Одеській області та обласне управління поліції.


За інформацією правоохоронців, 29-річний одесит в одному із месенджерів почав спілкуватися з росіянином, який запропонував йому «підзаробити» на підпалах в Одесі. Маючи на меті отримання «легких» грошей чоловік погодився на співпрацю та залучив двох своїх знайомих 23-х та 39-ти років.

Пріоритетними цілями ворога були автівки українських військовослужбовців та обладнання «Укрзалізниці».

Зловмисники ретельно готувалися до злочинів та вчиняли їх вночі. Спочатку розвідували локації потенційних цілей, отримували схвалення, а потім вчиняли підпали та фіксували їх на відео. «Звіт» відправляли замовнику, для отримання винагороди.

З одним спільником він підпалив Volkswagen Transporter військовослужбовця ЗСУ, що був припаркований на вулиці в Приморському районі Одеси. А з іншим – сигнальне обладнання на одній із міських залізничних станцій.

Замість легких грошей - "довічне": троє одеситів гнитимуть у в'язниці за пособництво ворогу

Замість легких грошей - "довічне": троє одеситів гнитимуть у в'язниці за пособництво ворогу

Злочини були відзняті на відео та надіслані замовнику, але гроші за виконану роботу виконавці так і не отримали.

Правоохоронці провели за місцями мешкання фігурантів обшуки та вилучили речові докази, що підтверджують їхню причетність до скоєних злочинів, зокрема мобільні телефони з листуванням із так званим куратором, відео з місць підпалів тощо.

Замість легких грошей - "довічне": троє одеситів гнитимуть у в'язниці за пособництво ворогу

Слідчі УСБУ повідомили їм про підозру, залежно від скоєного, у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 ККУ) і замаху на диверсію, вчинену в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу).

Підозрювані взяті під варту. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x