Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Військового Сергія Гнезділова, який публічно заявив про СЗЧ, взяли під варту без права внесення застави

0 коментарів 3078 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Печерський райсуд Києва 11 жовтня відправив військовослужбовця 56 бригади, уродженця міста Вилкове – Сергія Гнезділова під варту на гауптвахті. Його підозрюють у дезертирстві. Про це повідомляє hromadske.


Як зазначає видання, прокуратура просила для Гнезділова 60 діб тримання під вартою, до 12 грудня, без права застави. Сторона захисту просила відхилити клопотання.

Сторона обвинувачення вважає, що тримання під вартою, зокрема, унеможливить ризик переховування. Вони посилалися на те, що Гнезділов після СЗЧ постійно змінював своє місцеперебування та контактні дані.

Адвокат військового Олександр Шадрін вказав, що суд може призначити заставу. Також він просив урахувати контекст: Гнезділов пішов на фронт у 19 років, уклавши контракт із ЗСУ на 3 роки, і мав звільнитися у березі 2022-го. Крім того, Сергію досі немає 25 років.

На суд прийшли знайомі Гнезділова та жінки військовослужбовців, які закликали до встановлення чітких термінів служби. Вони тримали плакати з відповідними гаслами: «Терміни служби — це право на життя», «Він пішов у СЗЧ, бо влада не чує запит від військових». Низка людей зголосилися взяти Гнезділова на поруки.

Сам військовослужбовець стверджував, що готовий повернутися до служби, але тільки після подання відповідного законопроєкту про чіткі терміни служби. В іншому разі він готовий до голодування для привернення уваги до проблеми демобілізації.

«Захищати країну — мій обовʼязок. Можете побачити, скільки часу я був на “нулі” та скільки у відпустці. Людина не може перебувати у таких умовах без подальшої реабілітації так довго. Ми заповнимо тюрми військовими, яким скажемо, що не можемо забезпечити їм терміни служби. Я вчинив так, щоб привернути увагу до проблеми […] Повірте, мене 100% покарають, це побачить уся країна. Питання в тому, чи розв’яжуть проблему», — сказав Гнезділов.

Як вже раніше повідомляла “БІ”, Державне бюро розслідувань затримало військовослужбовця 56 окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова, який є уродженцем міста Вилкове. У кінці вересня відомий військовий блогер самовільно залишив військову частину і повідомив про це через соціальні мережі.

Пізніше захисник військового Олександр Шадрін подав скаргу до суду через нібито незаконне затримання.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x