Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Ізмаїлі майже за 2,5 мільйони гривень відновлять двоповерховий будинок, який постраждав через останню дронову атаку

0 коментарів 4644 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїлі відремонтують пошкоджений внаслідок дронової атаки в ніч на 27 вересня двоповерховий будинок по вулиці Придунайській, 216. Загальна вартість робіт, яку виконуватиме переможець тендеру ізмаїльська будівельна фірма «Роднік», складає  2 мільйони 420 тисяч 529,59 гривні. Про це  повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на дані системи Prozorro.


У комісійному акті про пошкодження зазначено, що будинок, де знаходяться вісім квартир, було частково зруйновано через дію вибухової хвилі під час обстрілу ворога. У двоповерхівці необхідно замінити 358 квадратних метрів покрівлі, 74 квадратних метри карнизу з листової сталі,  одне слухове вікно, відшпатлювати та пофарбувати 40 квадратних метрів  стелі.

Ще потрібно встановити 33,2 квадратних метри металопластикових вікон, 25,44 квадратних метри пластикових дошок, три дверні вхідні металеві блоки тощо.

Окрім того, потрібно замінити 36 метрів водостічної труби, 74 метри жолобів, виконати ремонт двох балконів, входу у підвал та самого підвального приміщення, відновити сходи.

«У зв’язку з тим, що в осінній період існує велика вірогідність випадання опадів, та незабаром настане опалювальний сезон, а мешканці будинку проживають в пошкоджених квартирах, ситуація вимагає негайного вирішення. Виявлені пошкодження житла несуть загрозу здоров’ю та життю людей та можуть призвести до псування майна (значне пошкодження покрівлі, вікон, балконів, дверей, фасаду). У замовника відсутня можливість проведення закупівлі у встановлені особливостями строки через необхідність збереження наявного житлового фонду та його експлуатаційних характеристик, цілісності несучих конструкцій», – зазначено в обґрунтуванні підстави для здійснення закупівлі.

Зауважимо, що тендер проводився без аукціону. А вчора, 1 вересня, з приватним підприємством «Роднік» управління житлово-комунального господарства уклало договір на проведення ремонтних робіт. Поточний ремонт багатоповерхового будинку повинен бути завершений до 10 грудня поточного року.

На головному фото – постраждала багатоповерхівка по вулиці Придунайській через дронову атаку 27 вересня

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x