Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У Татарбунарах масово потруїли безпритульних тварин

0 коментарів 6237 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Татарбунарах пізно ввечері в неділю відбулося масове отруєння безпритульних собак та кішок. Про цей прецедент розповіла місцева зооволонтерка Наталія Славенко, передає «Бессарабія INFORM».


За словами пані Наталії, про масове отруєння тварин їй повідомили татарбунарці, які доглядали чотирилапих безхатченків біля міського ринку, годували їх.  Найстрашніше те, що на ранок понеділка зникли й стерилізовані собаки, яких люди ловили та відносили на цю процедуру.

«Люди були дуже засмучені, бо витрачено багато сил, ресурсів та часу. А для чого спеціально приїжджають люди з Франції, витрачаються кошти благодійним фондом «Vet4Ukraine» на шовний матеріал, медичні препарати, щеплення від сказу?» – ставить риторичні запитання зооволонтерка.

В масовому отруєнні безпритульних тварин, в тому числі стерилізованих, Наталія Славенко звинувачує місцеву владу, «яка просто зачистила місто від собак та котів». Річ у тому, що багато улюбленців містян просто зранку зникли. Їх не знайшли ні живими, ні мертвими. Є припущення, що міські комунальні служби вивезли мертвих тварин. Волонтерка запевняє, що таке в Татарбунарах відбувається вже не вперше.

Варто зазначити, що французькі ветеринари приїздять вже вп’яте з благодійною місією до Татарбунарів, аби простерилізувати безхатченків, долаючи до трьох тисяч кілометрів. Під час останнього перебування медики простерилізували та провели щеплення від сказу 125 тваринам. Також були прооперовані собаки, в яких були величезні пухлини та кісти.  Загалом за п’ять сезонів завдяки французьким ветеринарам допомогу надано 408 тваринам.

Зооволонтерка підкреслює, що через таку безпрецедентну ситуацію їй більше не хочеться проводити стерилізацію тварин в Татарбунарах.

«Я з ветеранами  їздитиму туди, де це необхідно, де люди просять їм допомогти, де адміністрації міст та сіл готові допомагати тваринам. А Татарбунарам це не потрібне, окрім своїх інтересів.

 Мене розривають на частини Сарата, Арциз, Тарутине, Сергіївка, Суворове, Ізмаїл, Рені, просять приїхати до них із французькими лікарями. Я старалася тільки для наших людей. А виходить – дарма!» – бідкається пані Наталя.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x