Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У громаді Білгород-Дністровського району пенсіонери, котрі проживають в багатоповерхівках, знаходяться на межі зубожіння через вартість світла

0 коментарів 28917 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Напередодні зимового періоду мешканці Сергіївської громади Білгород-Дністровського району неабияк занепокоєні, як обігріти житло. Особливо відчувають це ті люди, які проживають в багатоповерхових будинках, в квартирах яких відсутнє централізоване опалення, і єдина можливість обігріти житло – лише за рахунок електрообігрівачів. У зв’язку з підняттям тарифів на електроенергію (4,32 грн за кВТ), мешканці квартир, а це, як правило, пенсіонери, не в змозі оплатити непід’ємні суми за світло та знаходяться на межі зубожіння та відчаю. Про це, із посиланням на Сергіївську селищну раду, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Депутатський корпус, виконавчі органи на чолі з секретарем ради повідомляють про виконану роботу з дуже важливого та болючого питання для мешканців багатоповерхівок, яка триває з початку літа.

На 52-ій позачерговій сесії року було прийнято звернення депутатів Сергіївської селищної ради до президента України, Верховної ради, Кабінету міністрів, Одеської обласної військової адміністрації та Одеської обласної ради щодо прийнятої Постанови КМУ від 30.05.2024 р про розмір фіксованих цін на електричну енергію для побутових споживачів на опалювальний сезон 2024-25 рр.

Секретарем ради Шевченко Артемом було ініційовано та проведено ряд особистих зустрічей з дирекцією ДТЕК, заступниками Одеської військової державної адміністрації з метою застосування пільгового тарифу для багатоповерхівок Сергіївки. Адже, у зв’язку з тим, що в селищі згідно генерального плану мало бути централізоване опалення, мешканці квартир не підпадають під пільгу обігрівати своє помешкання за ціною 2,64грн/кВТ.

Крім цього, від секретаря ради відправлені офіційні листи прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, міністру енергетики Герману Галущенко, голові Одеської обласної ради Григорію Діденко, голові комісії НКРЕКП Юрію Власенко, начальнику відділу НКРЕКП в Одеській області Олександру Старостіну, голові Одеської обласної військової адміністрації Олегу Кіперу з проханням втручання у вирішення цієї надскладної ситуації.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у відповідь надає алгоритм дій для побутових споживачів з метою узаконення електроопалювальних установок в квартирах. Після проведення переліку необхідних дій мешканці квартир зможуть скористатися пільговим тарифом. Але цей процес довготривалий та не дешевий та практично неможливий.

Додатково повідомляється, що лише в повноваженнях Кабінету міністрів встановити пільговий тариф для окремих населених пунктів.

Наразі лист-звернення перебуває на розгляді в Кабінеті міністрів України. Сергіївська селищна рада сподівається, що громада буде почута вищим керівництвом України.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x