Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У Дністровських водоймах дозволили вилов раків

0 коментарів 2835 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Рибалки та любителі природного дозвілля отримали хороші новини: на Дністровських водоймах відсьогодні, 14 жовтня, відновлено вилов річкових раків. Після періоду заборони, який тривав під час линьки та виношування ікри, тепер рибалки можуть насолоджуватися цим захоплюючим заняттям. Про це, посилаючись на Одеський рибоохоронний патруль, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Згідно з Правилами любительського рибальства, затвердженими наказом Мінагрополітики №700 від 19 вересня 2022 року, вилов раків забороняється в період їхньої линьки та виношування ікри. Цей захід був запроваджений для забезпечення збереження популяцій раків та їх відтворення. Термін заборони визначається на основі науково-біологічних досліджень, проведених установами, відповідальними за охорону водних ресурсів.

«Одеська область, маючи у своєму складі Дунайські та Дністровські водні басейни, є прикладом регіону, де терміни заборони на вилов раків можуть відрізнятися. Наукові установи враховують кліматичні умови, типи водойм і особливості кожного виду раків при формуванні рекомендацій», ─ йдеться у повідомленні рибоохоронців.

Так, у Дунайських водоймах Одеської області період линьки річкових раків завершився 5 жовтня. Зараз, коли раки вийшли з періоду виношування ікри, рибалки можуть також знову активно ловити їх у Дністрі.

У рибпатрулі наголосили, що важливо дотримуватися встановлених норм і правил, щоб не завдати шкоди екосистемі.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x