Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Румунія розширила список товарів з України, які потребують ліцензії: деталі

0 коментарів 3321 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Згідно з рішенням уряду сусідньої держави, на цьому тижні Румунія розширила перелік товарів імпорту з України, для ввезення яких в країну потрібна ліцензія, після скарг румунських фермерів на демпінгові ціни на українську продукцію. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на “Euractiv”.


За словами міністра сільського господарства Флоріна Барбу, румунські виробники м’яса птиці стикаються з «серйозною проблемою» через імпорт яєць і м’яса птиці з України, які продаються за цінами, набагато нижчими за собівартість румунського виробництва.

Після обговорень уряд вирішив додати яйця і м’ясо птиці до переліку продуктів, які можуть бути імпортовані з України лише за наявності ліцензії.

Зернові, насіння, борошно та цукор також потрапили до цього списку.

Як член ЄС, Румунія повинна дотримуватися певних виробничих вимог у секторі птахівництва, щоб витрати були «на 30% вищими, ніж в Україні», додав Барбу. Також він підкреслив, що заборони на імпорт українських яєць і птиці немає.

Ми прийняли це рішення про ліцензування, щоб гарантувати, що коли харчова промисловість потребує цих продуктів, а Румунія не є повністю самодостатньою, лише румунські переробники можуть імпортувати їх за ліцензією“, – додав він.

Зазначимо, що після того, як у вересні 2023 року Європейська комісія вирішила не поширювати заборону на імпорт українського зерна на п’ять сусідніх країн ЄС (Болгарію, Польщу, Румунію, Словаччину та Угорщину), Румунія запровадила ліцензії на імпорт зернових та олійних культур з України та Молдови. Цей захід, запроваджений у жовтні минулого року, було продовжено.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x