Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Поліція зірвала “угоду” з продажу гранат на Болградщині

0 коментарів 3348 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліцейські викрили 22-річного жителя Ізмаїла в незаконному поводженні з боєприпасами. Чоловік намагався продати гранати, для чого привіз їх до Болграда. Тепер йому загрожує до семи років ув’язнення. Правопорушнику вже повідомили про підозру та обрали запобіжний захід. Про це, посилаючись на ГУНП в Одеській області, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Правоохоронці Болградського районного відділу поліції отримали оперативну інформацію про те, що чоловік, раніше судимий за розбій, намагався продати дві гранати. Він знайшов покупця і перевіз боєприпаси до Болграда на попутному транспорті, де продав їх за 4000 гривень.

Поліцейські затримали ділка «на гарячому». Співробітники управління вибухотехнічної служби обласної поліції вилучили з незаконного обігу небезпечні предмети, а слідчі скерували їх на експертизу. Чоловік зізнався, що придбав гранати у невідомої особи та зберігав їх у себе з метою продажу.

За попереднім висновком вибухотехніків, небезпечні предмети – то осколкові гранати РГД-5 та Ф-1. Крім того, у зловмисника були вилучені гроші, отримані за оборудку.

«За наявності достатніх доказів ми повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, а саме у носінні, зберіганні, придбанні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Згідно з чинним законодавством, за цей злочин чоловіку загрожує позбавлення волі до семи років. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 242 тисячі 240 гривень. В ході подальшого досудового розслідування ми встановлюватимемо постачальника небезпечних предметів. Слідство триває під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури», – повідомив начальник Болградського районного відділу поліції ГУНП в Одеській області Роман Михайлов.

У поліції нагадали, що  згідно з частиною 3 статті 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Поліція зірвала "угоду" з продажу гранат на Болградщині

Поліція зірвала "угоду" з продажу гранат на Болградщині

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x