Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Окупанти розстріляли дев’ятьох українських полонених на Курщині: розпочато розслідування

0 коментарів 3051 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Офіс Генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо ймовірного розстрілу девʼяти українських військовополонених у Курській області рф. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на генерального прокурора України Андрія Костіна.


За інформацією генпрокурора, розслідування проводять за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та міжнародним злочином.

«Робимо все, аби ідентифікувати і покарати всіх винуватців злочинів, які країна-агресор чинить проти України та українців», — заявив Костін.

Раніше аналітики DeepState писали, що 10 жовтня російські окупанти розстріляли дронщиків та їхніх суміжників у районі н.п. Зелений Шлях у Курській області.

Українські військові вважали, що знаходяться в тилу, але вступили в бій із ворогом і, через нестачу боєприпасів, змушені були здатися.

На цю інформацію також відреагував Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявивши, що дії окупантів є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

“Вкотре направив листи до ООН та МКЧХ щодо чергового злочину росіян. Ці дії не мають залишитися безкарними, і ворог повинен понести всю відповідальність. Росія – це країна-терорист, яка порушує всі правила та звичаї війни. Міжнародна спільнота не повинна закривати очі на такі злочини!”,– зауважив Лубінець.

 

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x