Дякуємо, що читаєте нас українською💪

НБУ обмежує перекази: що змінилося з 1 жовтня

0 коментарів 2970 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Відсьогодні, 1 жовтня, Національний банк України (НБУ) тимчасово вводить ліміт у 150 000 грн на місяць для P2P переказів, тобто переказів між фізичними особами «з карти на карту». Нове обмеження діятиме протягом пів року та охоплюватиме вихідні перекази за всіма рахунками клієнта в одному банку. Ліміт стосуватиметься лише переказів на рахунки інших фізичних осіб. Про це, посилаючись на AIN.UA, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Однак не всі операції підпадають під цей ліміт. Є кілька винятків:

  1. Перекази за реквізитами IBAN — обмеження не поширюватиметься на перекази через міжнародну систему банківських рахунків.
  2. Перекази осіб із високими доходами — якщо щомісячні доходи особи з підтверджених джерел перевищують 150 000 грн, обмеження не діятиме.
  3. Перекази між власними рахунками клієнта — якщо клієнт переказує кошти між своїми рахунками в одному банку, це також не підпадає під ліміт.
  4. Перекази волонтерів — рахунки, які використовуються для волонтерської діяльності, можуть бути звільнені від ліміту, якщо відповідають певним критеріям.

НБУ визначає п’ять критеріїв волонтерської діяльності, і для того, щоб картка фізичної особи була визнана карткою волонтера, вона має відповідати щонайменше двом з цих критеріїв:

1) фізична особа-користувач офіційно зареєстрована як волонтер;

2) проведення волонтерських зборів є типовою діяльністю за рахунками;

3) фізособа подала листа від державного органу/військової частини/благодійного фонду щодо співпраці в межах організації збору коштів;

4) фізособа надала інформацію щодо запланованих суми та строків збору коштів із зазначенням мети такого збору та подальшого використання зібраних коштів;

5) інформація з відкритих джерел, соціальних мереж та мережі Інтернет підтверджує здійснення фізичною особою-користувачем волонтерської діяльності та мету зборів.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x