Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Державі повернуто землі в акваторії порту на Одещині на суму понад 65 млн грн

0 коментарів 2754 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Одеська обласна прокуратура домоглася повернення державі земельної ділянки водного фонду площею 1,4612 га в акваторії порту «Південний». Вартість ділянки перевищує 65 млн грн. Про це, посилаючись на облпрокуратуру, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Прокурори встановили, що зазначена земельна ділянка була передана Южненською міською радою в оренду для будівництва об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури. Ділянка розташована в акваторії Великого Аджалицького лиману, який входить до меж морського порту «Південний», та фактично є частиною дна лиману.

«Ділянка фактично знаходиться на дні лиману та є невід’ємною частиною водного об’єкта загальнодержавного значення, тому може перебувати виключно у державній власності», ─ йдеться у повідомленні прокуратури.

Господарський суд Одеської області ухвалив рішення на користь держави, погодившись з доводами прокуратури. Рішення Южненської міської ради про передачу ділянки в оренду було визнано незаконним, а саму ділянку повернуто у державну власність. Апеляційний суд підтримав це рішення, підтвердивши, що земельна ділянка є частиною акваторії порту «Південний» і має стратегічне значення для країни.

Державі повернуто землі в акваторії порту на Одещині на суму понад 65 млн грн
Фото: Південний МТП

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x