Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Через шахедну атаку на Ізмаїльський район сусідня Румунія підняла в повітря винищувачі

0 коментарів 4725 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні вночі, 2 жовтня, російські війська здійснили нову серію атак безпілотників по цивільних та інфраструктурних об’єктах в Україні, поблизу річкового кордону з Румунією, в повіті Тулча. Через це оборонні сили сусідньої держави були вимушені підняти у небо винищувачі, і не тільки свої. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Міністерство Нацоборони Румунії.


Як зазначили у Міністерстві, за результатами виявлення груп безпілотників, які прямували в бік повітряного простору України, поблизу повітряного простору Румунії, Національний військовий командний центр повідомив Генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій щодо встановлення заходів оповіщення населення м. Повіти Тулча та Галац. Відповідне повідомлення – сигнал повітряної тривоги – було надіслано о 2:41 ночі.

Для спостереження за ситуацією два літаки F-18 ВПС Іспанії з бойової служби розширеної повітряної поліції злетіли близько 00:50 з 57-ї авіабази Михайло Когелнічану. Також близько 02:40 з 86-ї авіабази Борча вилетіли два літаки F-16 ВПС Румунії. Іспанські літаки завершили свою місію близько 03:00, а літаки ВПС Румунії – близько 05:00.

За цей проміжок часу система радіолокаційного спостереження Румунії не зафіксувала проникнення в національний повітряний простір безпілотників, які брали участь у атаці на українські цілі. Також Міністерство національної оборони повторює рішуче засудження цих нападів, здійснених російською федерацією на деякі цілі та елементи української цивільної інфраструктури, які є невиправданими та такими, що серйозно суперечать нормам міжнародного права“, – йдеться в повідомленні Міноборони Румунії.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x