Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Знову в антилідерах: Одещина є однією з областей, де найбільше порушень з боку ТЦК

0 коментарів 9801 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Народний депутат України та член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін висловив занепокоєння щодо грубих порушень прав людини з боку Територіальних центрів комплектування у двох областях України — Одеській та Закарпатській. За його словами, ці регіони лідирують за кількістю скарг громадян на дії ТЦК, що свідчить про серйозні проблеми з виконанням законодавства. Про це розповіли у «Коментарях», повідомляє «Бессарабія INFORM».


За даними Уповноваженого з прав людини, з початку року було отримано понад півтори тисячі звернень щодо порушень з боку ТЦК. Найбільша кількість скарг надходить саме з Одеської та Закарпатської областей.

“Є грубі, брутальні приклади порушень, і вони не досліджуються відповідними органами, не доводяться до рішень, які мали б випливати з українського законодавства”, — зазначив Рахманін в інтерв’ю виданню “Українська правда“.

За його словами, працівники ТЦК часто йдуть на порушення прав людей заради виконання плану набору до армії та уникнення критики з боку керівництва.

Народний депутат наголосив, що така практика шкодить обороноздатності країни.

 «Люди, які здійснюють контроль і нагляд, вважають, що мета, яку переслідують ТЦК, виправдовує засоби. На мій погляд, це хибна точка зору, тому що кожен приклад грубого, брутального порушення закону не збільшує обороноздатність країни, а зменшує її», — підкреслив він.

Рахманін також зауважив, що, попри реформу та створення нових ТЦК, ці органи не змогли перерости стару радянську модель військкоматів і залишаються жорсткими структурами з акцентом на виконання планів за будь-яку ціну.

 

*фото з відкритих джерел

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x