Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Відома світова компанія побудує в Бессарабії три вітроелектростанції

0 коментарів 5238 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Найближчими роками на Одещині побудують вітроелектростанції потужністю 200 МВт. Про це в інтерв’ю виданню «Forbes Ukraine» розповіла СЕО Elementum Energy Ольга Рибачук, передає «Бессарабія INFORM».


Загалом енергетична компанія Elementum Energy, що належить гедж-фонду VR Capital американця Річарда Дейтса, планує побудувати в Україні вітроелектростанції потужністю 400 МВт, серед яких 200 МВт в Одеській області і 200 МВт на заході України.

Також у кінці серпня компанія анонсувала реалізацію Дунайського проєкту. Йдеться про три вітроелектростанції «Кілія», «Арциз» і «Арциз-2» загальною потужністю біля 58,5 МВт, які готуються до будівництва на півдні Одещини. Кожна ВЕС матиме встановлену потужність 19,5 МВт та по три вітрових електроустановки. Щорічний виробіток електроенергії кожної ВЕС очікується на рівні близько 66 ГВт⋅год. За такого виробітку електроенергія з кожної вітроелектростанції щороку економить 48 708 тонн викидів вуглецевого газу.

Чому цей об’єкт такий важливий:

  • може живити близько 90 тисяч домогосподарств;
  • створить робочі місця, особливо на час будівництва;
  • діятиме як один із механізмів зменшення викидів в атмосферу СО2;
  • посилить енергосистему України, частково замістивши знищені потужності;
  • вже демонструє інвестиційну привабливість подібних проєктів для іноземних партнерів;
  • доводить, що можна готувати до відбудови генеруючі потужності навіть під час повномасштабного вторгнення.

«Україні знадобиться не один успішний кейс відбудови, а також багато інвесторів-партнерів і удача, аби до 2050 року наростити потужності вітрової генерації до запланованих в Енергетичній стратегії 140 ГВт вітрових потужностей. Та ми віримо, що кожен успішний проєкт має потенціал стати зразком для інших. І нам важливо, аби протягом підготовки до проєктів будівництва не було негативних змін в регулюванні чи барʼєрів. Ми виступаємо проти тих ініціатив, що мають наслідком здорожчання проєктів, зважаючи на складнощі залучення фінансування протягом воєнного стану», – зазначили в компанії.

Варто зазначити, що Elementum Energy очолила рейтинг найбільших гравців «зеленої» генерації Forbes Ukraine, опублікований у журналі за серпень – вересень 2024-го завдяки електростанціям на підконтрольній території загальною потужністю 631 МВт.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x