Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Україні тепер заборонено використовувати пальмову олію у харчовій промисловості

0 коментарів 8154 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт, який передбачає заборону використання пальмової олії у харчових продуктах. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на LIGA.net.


За ухвалення законопроєкту № 5148 в цілому проголосували 293 народних депутати. Зокрема, документом передбачено удосконалення законодавства у сфері дитячого харчування з метою підвищення якості продуктів, що споживаються дітьми. Крім того, необхідна гармонізація українського законодавства у сфері дитячого харчування з вимогами законодавства Європейського Союзу.

А за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), вживання продуктів з високим вмістом насичених жирів, зокрема пальмової олії, може підвищувати ризик серцево-судинних захворювань, оскільки вона сприяє підвищенню рівня «поганого» холестерину (LDL) у крові. Окрім цього, у 2016 році Європейське агентство з безпеки харчових продуктів (EFSA) вказало, що під час нагрівання пальмової олії до високих температур утворюються шкідливі речовини, такі як 3-MCPD і гліцидилові ефіри, які мають потенційно канцерогенні властивості.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x