Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Ізмаїльському районі перевізник привласнив вантаж вартістю 800 тисяч гривень

0 коментарів 6048 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На початку вересня Ізмаїльський міськрайонний суд розглянув справу про те, як водій вантажівки вирішив привласнити собі товар майже на дев’ятьсот тисяч гривень. Втіливши у життя продуману схему, чоловік розпорядився вкраденим товаром – 24 тоннами олії – на власний розсуд. Проте відповідальності за скоєне він не уник. Що саме постановив суд, дізнавалася “Бессарабія INFORM”.


Встановлено, що весною цього року уродженець міста Дніпро був працевлаштований на посаду водія вантажного автотранспортного засобу ТОВ «ОІЛ ДНІПРО ТРАНС». Згідно з договором транспортного експедування та перевезення вантажів він був зобов`язаний перевозити належним йому транспортом вантажі ПрАТ «МХП». Наприкінці квітня водій на підставі товарно-транспортної накладної отримав вантаж у вигляді нерафінованої соняшникової олії у кількості 24460 кг, яку мав доставити та розвантаження на території ТОВ СП “Дунайсудносервіс”.

Проте 24 квітня цього року приблизно о 20:20 годині, знаходячись на території ТОВ СП “Дунайсудносервіс”, горе-водій замінив реєстраційні номери сідлового тягача, який вже пройшов процес розвантаження, на інші. Після цього він минув пункт розвантаження і привласнив ввірене йому майно загальною вартістю 21 402,5 долара США, що відповідно до курсу НБУ станом на 24.04.2024 з розрахунку 39,586 грн за 1 долар США становить 847 239,37 грн.

Після втілення шахрайської схеми зловмисник зник, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, однак через деякий час його розшукали правоохоронці та затримали.

Вже наприкінці липня під час досудового розслідування між прокурором та підозрюваним була укладена угода про визнання винуватості у відповідності до вимог ст. 472 КПК, яку разом з обвинувальним актом направили до суду.

В результаті, розглянувши усі надані документи та доказову базу, суд призначив чоловіку покарання у вигляді позбавлення волі строком на п`ять років з забороною займатися експедиторською діяльністю на строк у два роки, проте одразу ж замінив його на дворічний умовний термін.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x