Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Ізмаїлі на школах, де навчалися загиблі Герої, встановлять меморіальні дошки єдиного зразка

0 коментарів 5373 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На школах Ізмаїла, де вчилися загиблі Герої, встановлять меморіальної дошки.  Відповідна ініціатива здійснюватиметься в рамках Ізмаїльської міської програми соціальної підтримки захисників України. Управління культури і туризму складає та веде реєстр меморіальних дошок. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на рішення виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради від 23 вересня поточного року.


У документі зазначається, що сотні родин Ізмаїла чекають на своїх рідних, які боронять нашу країну від навали російських агресорів. Чимало солдатів та офіцерів проявили особистий героїзм, їхні вчинки можуть і мають стати взірцем для всіх, є важливим прикладом для виховання майбутніх поколінь.

«Сьогодні наше місто – як і інші міста і села України – платить дуже дорогу ціну за саме існування, ховаючи своїх полеглих Героїв.

Саме тому гідне вшанування захисників України, увічнення пам’яті полеглих є вкрай важливим для Ізмаїльської громади. Ми маємо зробити все необхідне, щоб ніхто не був забутий, щоб нинішні та прийдешні покоління завжди пам’ятали тих воїнів-ізмаїльців, хто ціною свого життя виборов нам всім майбутнє. Меморіальні дошки допомагають зберегти пам’ять про героїв та надихають на нові досягнення та перемоги» , – підкреслюється в додатку до рішення.

Меморіальна дошка – це плита розміром 50х100х5 см, яка виготовляється з граніту чорного кольору. Встановлюється на будівлях закладів, в яких навчались або з якими були пов’язані полеглі Захисники України – мешканці Ізмаїла. Меморіальна дошка розміщується на фасаді будівлі біля центрального входу на висоті від 1,60 м до 2,0 м від поверхні землі. Для увічнення пам’яті загиблого Захисника України встановлюється не більше ніж одна меморіальна дошка.

Написи на меморіальних дошках подаються українською мовою в простій, стислій формі без скорочень. У тексті вказується прізвище, ім’я та по батькові, роки життя, можуть бути також відображені назви Державних нагород загиблого Захисника України, на честь якого встановлюється меморіальна дошка.

В Ізмаїлі на школах, де навчалися загиблі Герої, встановлять меморіальні дошки єдиного зразка

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x