Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У Болграді розпочато реєстрацію на участь у фестивалі національних культур «BOLGRAD ETHNO FASHION-2024»: хто і як може долучитися?

0 коментарів 2322 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Наступного місяця, 12 жовтня, у Болграді вже вшосте пройде Відкритий фестиваль національних культур «Bolgrad Ethno Fashion-2024» і вдруге – в офлайн форматі. Подію анонсували організатори заходу – Центр культури та дозвілля Болградської міської ради, – повідомляє «Бессарабія INFORM».


Як розповіла начальниця відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради Жанна Сусліна, метою та завданням «BOLGRAD ETHNO FASHION» є збереження та популяризація нематеріальної культурної спадщини Болградщини та підвищення її ролі у суспільстві, привернення уваги громадськості до витоків багатогранної культури Бессарабії.

«Фестиваль було засновано Болградською міською радою п’ять років тому. Тоді ж, у 2019-му, на центральній площі міста він відбувся уперше, зібравши представників усіх націй Бессарабії, з їх цікавими традиціями й культурами. В рамках етнофесту тоді пройшли дефіле в автентичному національному одязі народів багатонаціональної Болградщини, також було представлено сучасний одяг, національну кухню Бессарабії. І все це супроводжувалося виступом колективів, які співали старовинні народні та сучасні національні пісні та виконували націоальні танці», – розповіла Жанна Сусліна.

Але, на жаль, з 2020 року, у зв’язку з пандемією коронавірусу, а потім й початком війни в Україні, фестиваль вирішено було проводити в онлайн форматі, який, зрозуміло, якщо й зберігав традицію проведення цього заходу, але не міг повністю передати його атмосферу.

«В цьому році ми вирішили повернутися до живого формату із дотриманням усіх вимог воєнного часу. Тому проведення Відкритого фестивалю національних культур «BOLGRAD ETHNO FASHION-2024» відбудеться вже не на центральній площі Болграда, а в будівлі головного корпусу Центру культури та дозвілля, що по вулиці Поштова, 30, де є укриття. Цьогоріч ми хочемо значно розширити кількість учасників, тому запрошуємо всіх причетних до такої форми культурного заходу вже зараз долучитися до реєстрації, яка вже розпочалась та триватиме до 6 жовтня. Звертаю увагу на те, що участь в етнофесті – безплатна», – додала Жанна Сусліна.

До участі запрошують аматорські колективи, молодіжні фольклорно-етнографічні гурти, фольклорні колективи, незалежно від форми власності й відомчого підпорядкування; окремі виконавці, реконструктори народного традиційного одягу. Обмежень в вікових категоріях немає.

Програма фестивалю передбачає урочисту церемонію відкриття, прийняття конкурсних виступів учасників, підбивання підсумків та нагородження учасників фестивалю. Концертна програма проводиться в номінаціях:

  • «Фольклорно-обрядове дійство»;
  • «Показ (дефіле) автентичних костюмів»;
  • «Показ (дефіле) фольклорних костюмів»:
  • «Показ (дефіле) стилізованих костюмів».

За результатами проведення фестивалю його учасників нагороджуватимуть дипломом за участь.

Заявки на участь приймаються з 24 вересня по 6 жовтня. Докладніше про умови участі у фестивалі можна дізнатися у положенні  та за телефоном: 066-339-58-36.

У Болграді розпочато реєстрацію на участь у фестивалі національних культур «BOLGRAD ETHNO FASHION-2024»: хто і як може долучитися?

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x