Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Уряд Румунії розкритикували за бездіяльність після вторгнення російських “шахедів” на територію країни

0 коментарів 8883 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Румунська опозиція різко розкритикувала уряд країни після того, як російські безпілотники “Shahed” увійшли у повітряний простір Румунії минулими вихідними. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Euractiv.


Лідер опозиційної партії USR (“Союз порятунку Румунії”) Елена Ласконі закликала президента Клауса Йоганніса та прем’єр-міністра Марчела Чолаку надати пояснення стосовно інциденту, наголосивши, що перші повідомлення про це надійшли не від румунської влади, а від Військово-повітряних сил України.

Зазначається, що щонайменше 2 російських БПЛА перетнули кордон Румунії: один пролетів над країною близько години, а інший розбився в безлюдному районі Тульчі. Місцева влада попередила жителів прикордонних районів про небезпеку через мобільні сповіщення, але Ласконі наголосила на недостатній реакції уряду.

“Абсолютно обурливо дізнаватися більше від українців, ніж від румунської влади”, – заявила Ласконі.

Опозиція також критикує уряд за відсутність законодавчих змін, які дозволили б збивати безпілотники, що заходять у повітряний простір Румунії.

“Навесні голова армії просив нас змінити законодавство, щоб ми могли збивати безпілотники, які заходять на нашу територію. Пане Чолаку, ви контролюєте 60% парламенту, ви збираєтеся щось з цим робити?” – обурилася Ласконі.

Водночас міністр оборони та прем’єр-міністр запевняють, що значних “проблем” не було, однак очікують, що подібні інциденти можуть виникнути ще не раз.

Нагадаємо, в ніч на 8 вересня Одещина була атакована ворожими дронами. Рух ударних БпЛА фіксувався в районі Сарати, Татарбунарів, Широкого, Вилкового та Кілії. Близько третьої години ночі група російських дронів порушила повітряний простір Румунії, перебуваючи там близько сорока хвилин в районі Сабангії. Потім ударні БпЛА залишили Румунію, пролетіли Вилкове та продовжили рух в прибережній акваторії моря Одещини.

Пізніше Одеська ОВА оприлюднила фото постраждалих будинків у Вилковому, яке було атаковане дронами.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x