Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Ринок річкових перевезень в глибокій кризі: новий врожай не зміг відновити експорт через Дунай

0 коментарів 4158 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Фрахтові ставки, за якими працює Українське Дунайське пароплавство, зменшилися порівняно з минулим роком приблизно на 30%. В наступному році середня ставка може зменшитися на 50%. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посилання на Latifundist.com.


Як нещодавно повідомив заступник директора з економіки та фінансів Українського Дунайського пароплавства Владислав Бєлах, обсяги перевезень скоротилися в декілька разів.

Але проблема навіть не в обсягах, а в ставках. Ставки також впали в рази. Багато флоту — мало вантажу. У такій ситуації учасникам ринку треба сідати разом і домовлятись. Але поки що кожен грає у свою гру, як наслідок маємо демпінг, від якого страждають усі”, — підкреслив він.

Бєлах зауважив, що флот УДП розрахований на роботу великими караванами по 6-9 тис. т. Втім, партії товарів стають меншими, їх вигідніше експортувати залізницею та автотранспортом. Статистка Дунайської комісії вказує на стійке зниження обробки вантажів дунайськими портами.

В Україні ми завжди відчували, так би мовити, тиск нового врожаю. Наразі цього не має. Новий врожай не відновив експорт через Дунай“, — додав Владислав Бєлах.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x