Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Організатори з Одеси та Ізмаїла обіцяли військовозобов’язаним допомогти потрапити у Придністров’я

2 коментаря 14634 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За 8 тисяч доларів фігуранти з Одеси та Ізмаїла обіцяли п’ятьом військовозобов’язаним чоловікам допомогти потрапити у Придністров’я в обхід пунктів пропуску. Тепер їм повідомлено про підозру, а за скоєне їм загрожує позбавлення волі. Про це, посилаючись на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Як встановили слідчі, 42-річний одесит організував схему незаконного переправлення чоловіків з України за кордон, залучивши до справи  водія – 54-річного знайомого з Ізмаїла.

Окрім незаконного переправлення за кордон, зловмисники обіцяли «клієнтам» зв’язати їх з особою за кордоном, яка за 1000 доларів допомогла б з оформленням документів про легальний в’їзд.

Поліцейські з’ясували час та місце зустрічі зловмисників з військовозобов’язаними та провели заходи для їх затримання. Організатора затримали в Одесі, а його поплічника – в одному з сіл Одещини, коли він приїхав по пасажирів.

Слідчі вилучили у фігурантів транспортні засоби, мобільні телефони та гроші.

«На підставі зібраних доказів ми повідомили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 332  Кримінального кодексу України – в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, а також сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, вчинені щодо кількох осіб, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб. Фігурантам загрожує до дев’яти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Наразі ми встановлюємо інших осіб, причетних до скоєння злочину. Слідчі дії тривають», – розповіла слідча у справі Алла Яровенко.

Крім того, відносно чоловіків, які збиралися незаконно перетнути державний кордон України, складені протоколи за ч. 2 ст. 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«Документування злочину поліцейські проводили спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Одеській області та оперативного підрозділу 25 прикордонного загону Державної прикордонної служби України, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури», ─ розповіли у поліції.

Організатори з Одеси та Ізмаїла обіцяли військовозобов’язаним допомогти потрапити у Придністров’я

Організатори з Одеси та Ізмаїла обіцяли військовозобов’язаним допомогти потрапити у Придністров’я

Організатори з Одеси та Ізмаїла обіцяли військовозобов’язаним допомогти потрапити у Придністров’я

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Mihail
Mihail
6 дней назад

Лучше в тюрьме чем на бойне с братским народом

Mihail
Mihail
5 дней назад
Ответить на  Mihail

К тому же, в тюрьме тоже братский народ, и еще более братский – с шоколадными писюнами, м-м-м, я ето лублу

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x