Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Обмілілий Дунай показав затонулі нацистські кораблі Другої світової війни

0 коментарів 15093 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Рекордна посуха в Європі призвела до значного зниження рівня води в Дунаї, що спричинило появу на поверхні залишків “начинених вибухівкою нацистських кораблів” часів Другої світової війни. Ці знахідки виявлено в Сербії та Угорщині. Про це, посилаючись на видання «Reuters», повідомляє «Бессарабія INFORM».


У сербському порту Прахово виявлено рештки німецьких суден, затоплених у 1944 році під час відступу від радянських військ. Ці судна, з вибухівкою всередині, становлять потенційну загрозу для судноплавства при низькому рівні води.

В Угорщині, в національному парку Дунай-Драва поблизу Мохача, знайдено чотири судна, збудовані до 1950 року. Рівень води в цьому районі впав до критичних 1,5 метра.

«Ми досі не знаємо, що це таке. Видно, що уламки судна стають все менш помітними, оскільки люди проявляють до них інтерес, а їхні частини зникають», – прокоментував журналістам ситуацію охоронець парку Ендре Стеллік.

У Будапешті рівень Дунаю досяг 1,17 метра, наближаючись до історичного мінімуму 0,4 метра, зафіксованого в жовтні 2018 року. Європейська кліматична служба Copernicus підтверджує критичні посушливі умови в Східній Європі, які впливають на врожай та рослинність.

Очікується, що початок дощів цього тижня підніме рівень води в Дунаї, знову приховавши історичні артефакти, зауважує видання.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x